Всичко за дърводелството
Здравейте,
Нов съм в този форум и предварително се извинявам ако има такава тема,лично аз не намерих нужната ми информация с търсачката затова и отворих нова тема.
Та на въпроса.
Имам стар гардероб, който реших да освежа. Гардеробът е на повече от 30 години и не е в цветущо състояние. През годините е боядисван неколкократно.Слагани са му допълнителни рафтове отстрани /с цел подреждане на касети/сега съм ги махнал, но има малки дупки от видиите. Пантите са малко поразбити.

Какво направих до момента:
Свалих рафтовете за касети монтирани отстрани
С пистолет с горещ въздух свалих боята
Поне три пъти с виброшлайф минах целия гардероб. Не знаех точно каква шкурка да ползвам затова напосоки минах първо с 40, после със 60 и накрая със 100.

Дупките от видии мисля да ги запълня с кит за дърво. За съжаление след шкуренето на места не е еднороден цветът. На места по светло на места по тъмно. Този проблем дали може да се реши? Дали това е от недостатъчно и добро шлайфане. Признавам си не съм специалист.
След шлайфането идеята ми е да се лакира гардероба. Как според вас трябва да е последователността? Нужно ли е да се полага грунд?
Какъв лак би могло да се използва. Приемам всякакви съвети и ще Ви бъда благодарен ако се отзовете на въпросите ми.
Весели Празници на всички!

Прикачен файл

vw 047777.jpg
vw 047777.jpg (51.38 KиБ) Видяна 2868 пъти

Прикачен файл

vw 048.jpg
vw 048.jpg (47.14 KиБ) Видяна 2868 пъти
toni_g79 - специалист
Като за начало,пробвай да го изшкуриш още малко,да стане еднородно(едноцветтно).После вече можем да си говорим за лакирането.Лакирането само ще засили разликата в цветовете(петната).Другия вариант е да се байцне,което няма да скрие съвсем разликата в цветовете,но поне няма да са очевадни :) Ако те устройва и така кажи.
toni_g79 написа:
Като за начало,пробвай да го изшкуриш още малко,да стане еднородно(едноцветтно).После вече можем да си говорим за лакирането.Лакирането само ще засили разликата в цветовете(петната).Другия вариант е да се байцне,което няма да скрие съвсем разликата в цветовете,но поне няма да са очевадни :) Ако те устройва и така кажи.
Blagodarya za burzia otgovor po vuprosa.Ste opitam da schlaifam oste edin put i sled tova javno ste probvam s baitz i lakirvane.

Тема "ремонт на стар гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: