• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
angeleto - помощник
Здравейте, нужен ми е съвет . от къде мога да купя плоскост дървена или шперплат (не искам ПДЧ) около 30 - 40 мм дебелина. трябва ми за направата на плот (140х50см). става въпрос за София. в бриколаж не намерих нищо подходящо. тия дни ще ходя до практикер да проверя, но ще съм благодарен на всякакви предложения :)
angeleto - помощник
Е хайде, не вярвам да съм първият, който търси подобен плот. Сигурно се продават по магазините, а не само по поръчка. Също така се чудех дали могат да се слепят/сглобят две по-тънки плоскости , за да се получи една дебела :? дано има някакъв ответ от ваша страна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
....дали могат да се слепят/сглобят две по-тънки плоскости , за да се получи една дебела ...
Може.
Обикновено се практикува друго. Обкантва се с профил с нужната дебелина.
angeleto - помощник
да, виждал съм такива похвати, но целта ми е не да изглежда по-дебело, а да си е наистина дебело (здраво и стабилно). в такъв случай лепят ли се двете половини или с винтчета се прихващат? и все пак по-добре да се купи нещо готово, но от къде?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
angeleto написа:
да, виждал съм такива похвати, но целта ми е не да изглежда по-дебело, а да си е наистина дебело (здраво и стабилно). в такъв случай лепят ли се двете половини или с винтчета се прихващат? и все пак по-добре да се купи нещо готово, но от къде?
Лепено (под натиск). Така е най-здраво.
maroka - специалист
Не знам защо бягаш от ПДЧ-то, предлага много цветови варианти:)

Иначе шперплат има по складовете за дървен материал, няма да ти е проблем да дублираш дебелината на материала, след това кантираш с естествен фурнир, ако ще байцваш :))) Сдвояваш на винтове.

Можеш да обкантиш и с алуминиев профил, само трябва да се съобразиш с дебелината, за която е предвиден. Такъв предлагат в МАЕТ и ДИКАМ.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не знам защо бягаш от ПДЧ-то
Предполагам, защото ПДЧ абсолютно не отговаря на изискване "здравина"
maroka - специалист
n_a написа:
Не знам защо бягаш от ПДЧ-то
Предполагам, защото ПДЧ абсолютно не отговаря на изискване "здравина"
Така ли Колега ?:)
А би ли ми обяснил на кое точно изискване за здравина не отговаря в конкретният случай...и какъв материал предлагаш всъщност?
angeleto - помощник
maroka написа:
Не знам защо бягаш от ПДЧ-то, предлага много цветови варианти:)

.....

Можеш да обкантиш и с алуминиев профил, само трябва да се съобразиш с дебелината, за която е предвиден. Такъв предлагат в МАЕТ и ДИКАМ.
Не искам ПДЧ защото предпочитам естествен фурнир/фладер, пък и по-трудно се обработва в домашни условия и не е особено водоустойчиво. Така че съм се запътил към масивни или шперплатови плоскости (надявам се да не търся много).
Благодаря за посочените магазини. Не ги знаех сигурно ще са ми от полза. :2thumbs:
Spokoiniq - майстор
поръчай си един гранитен плот и забрави, вечен е
  • 1
  • 2

Тема "Материал за бар-плот - от къде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: