Всичко за дърводелството
Serpicom - напреднал
Здравейте и за много години!
Интересува ме някой дали е правил опити да лакира, пръска със спрей и въобще да оцветява ПДЧ, и ако има такива какво се е получило. Казаха ми, че по принцип няма вариант меламиновото покритие на ПДЧ-то да бъде оцветено по друг начин или ако се направи ще се олющи бързо. Това обаче не ме устройва...в краен случай ще опитам с фолио
ivanov6600 - специалист
Според мен би могло да се мине с шкурка и след това боя. На колите така се прави и не се люпи.
bisplus - специалист
Serpicom написа:
Здравейте и за много години!
Интересува ме някой дали е правил опити да лакира, пръска със спрей и въобще да оцветява ПДЧ, и ако има такива какво се е получило. Казаха ми, че по принцип няма вариант меламиновото покритие на ПДЧ-то да бъде оцветено по друг начин или ако се направи ще се олющи бързо. Това обаче не ме устройва...в краен случай ще опитам с фолио
Какъв е точно проблема..какво искаш да постигнеш?
Serpicom - напреднал
Проблемът е, че бях дал за разкрой и кантиране плоскости, с които направих шкафове за дрешник. При рязането обаче пропуснаха да ми направят три малки вратички 278/393, а от поръчаните четири листа ПДЧ не остана нищо. Така сега за тези три вратички трябва да взимам цяла плоскост, която после нямам за какво да използвам...шкафовете по принцип са цвят орех и си мисля, че можем да направим оставащите вратички с каквито и да е парчета, а после да ги оцветя в цвета на стените в дрешника.
svetliopi44 - Чирак...
Има фирми който взимат на м2 , е малко е по скъпо но неси длъжен да взимаш цяла плоча или фира... мисля че в Бриколаж беше около 20-22лв. на м2
Мен също ме интересува дали мога да лакирам с тъмен лак този шкаф от ламинирано ПДЧ. http://media.snimka.bg/6472/019198619-big.jpg?r=0 Мацнах вътрешното чекмедже една ръка с водоразредим лак на Оргахим и за сега се държи добре, НО един дърводелец ми каза, че след време ще започне да се лющи лака. Ако някой го е правил това упражнение, моля да сподели как се "държи" лака след време. Шкафа ми е нов, нямам зор да го пребоядисвам на всяка цена, но ще е по-добре ако е по-тъмничък.

Serpicom, как завърши твоята история, успя ли да боядисаш ПДЧ?

Тема "Лакиране на ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: