Всичко за дърводелството
estorm - специалист
Дайте някоя идея за вътрешна стълба с 42 градуса наклон и 2 метра височина. Понеже е доста стръмна немога да измисля как да стане удобна за изкачване и слизане без да се пребиеш. От едната и страна е стена която смятам да се облицова с ламперия а от другата бих искал да използвам пространството под стълбата за лавици или шкаф. (широчината е към 70см. )
sinbor - специалист
Подобна стълба правих миналото лято в село Свежен в една вила, но забравих да я снимам. Стана много стабилна и здрава. Стъпалата се изрязват шахматно за да са удобни. Ще потърся други снимки и ще ги постна.
sinbor - специалист
Предполагам, че търсиш нещо подобно

Прикачен файл

stalba-1.jpg
stalba-1.jpg (41.79 KиБ) Видяна 5367 пъти
parketmilanov - специалист
в гугъл пиши стълба пачи крак.малко е особленна за слизане но.пести доста мястоо,преди години правих подобна,за съжаление нямам снимки и аз
виж егс проект те са доста добри и с прилични цени,а аконе по руските сайтове има чертежи.
estorm - специалист
Да определено това е от което имам нужда . Но се боя че идея си нямам как се закрепват тези стъпала и какви размери имат дано да намеря чертежи. Незнаех че се нарича така . Благодаря за бързите отговори
unclebim - специалист
И още:

Прикачен файл

bookstair2.jpg
bookstair2.jpg (39.59 KиБ) Видяна 5338 пъти

Прикачен файл

bookstair1.jpg
bookstair1.jpg (44.04 KиБ) Видяна 5338 пъти

Прикачен файл

taf Stair_1_TAF.jpg
taf Stair_1_TAF.jpg (13.85 KиБ) Видяна 5338 пъти

Прикачен файл

taf_stairs_01.jpg
taf_stairs_01.jpg (32.88 KиБ) Видяна 5338 пъти
unclebim - специалист
И още:

Прикачен файл

staircase-design-4.jpg
staircase-design-4.jpg (78.6 KиБ) Видяна 5338 пъти

Прикачен файл

book-storing-staircase.jpg
unclebim - специалист
Ето тук има чертеж с указани размери на съпалата: http://www.countryplans.com/alt_stair/alt_stair.PDF, тук има калкулатор за броя стъпала и показва размерите и наклона: http://www.stairbox.com/loftstairs.html, а стълбата на снимките долу я имам във формат Google SketchUp и мога да ти я пратя, но видях, че стъпалата са много плитки в този проект.

Прикачен файл

paddleflight1.jpg
paddleflight1.jpg (22.65 KиБ) Видяна 5330 пъти

Прикачен файл

19092008470.jpg
19092008470.jpg (75.63 KиБ) Видяна 5330 пъти

Прикачен файл

19092008473.jpg
19092008473.jpg (53.41 KиБ) Видяна 5330 пъти
estorm - специалист
Много красиво наистина . А какъв дървен материал е подходящ за такава стълба ?
Става нещо средно между нормална стълба и тип пачи крак. При 55 градуса наклон имам права от 253 см която свързва пода на долния етаж с пода на горния.

Тема "Въпрос за стълба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: