Всичко за дърводелството
boqn83bs - напреднал
Колко и какви машини са необходими за направата на 1 пчелен кошер?Имам в предвид без пчелните рамки,само за корпусите,дълбокото дъно и капак.Става въпрос не за сериино производство а за любителски пчелин от има няма 20 кошера.А,за по нататък може и повечко.
valat111 - специалист
Започни със зеге. Успех.
boqn83bs - напреднал
Колега,не ми е до шеги.Имам предвид цирколяр,абрихт,фреза,друго какво е необходимо???
duco - специалист
Като начало 5 -операционка ще ти свърши перфектна работа.
smlxl - специалист
boqn83bs написа:
Колега,не ми е до шеги.Имам предвид цирколяр,абрихт,фреза,друго какво е необходимо???
...ами ти явно знаеш какво ти е нужно... :wink:
sinbor - специалист
И за един и за сто ще ти трябва поне циркуляр, абрихт и фреза. Ако искаш готовия продукт аз имам всичко. До сега съм направил и продал над 100 кошера ЛР.
bogomilZ - специалист
sinbor написа:
И за един и за сто ще ти трябва поне циркуляр, абрихт и фреза. Ако искаш готовия продукт аз имам всичко. До сега съм направил и продал над 100 кошера ЛР.
каква е цената на комплек дъно, два корпуса, един магазин 9 рамкови, капак и покривна табла?
boqn83bs - напреднал
няма такъв кошер.1 кошер ако е мнгокорпусен садържа в комплектовката си 3 корпуса,1 дълбоко дъно,1 капак и 30 рамки,както и 1 ханеманова решетка,хранилка и покривна табла.това е около 90 до 130лв зависи от качеството на изпалнението.и комплектовката.
bogomilZ - специалист
boqn83bs написа:
няма такъв кошер.1 кошер ако е мнгокорпусен садържа в комплектовката си 3 корпуса,1 дълбоко дъно,1 капак и 30 рамки,както и 1 ханеманова решетка,хранилка и покривна табла.това е около 90 до 130лв зависи от качеството на изпалнението.и комплектовката.
първо прочети за технологии на отглеждане на пчели

колко кошера имаш в момента ?
моите са 70 броя

Прикачен файл

P1180019 [640x480].JPG
P1180019 [640x480].JPG (83.52 KиБ) Видяна 13507 пъти
boqn83bs - напреднал
Не е важно да си мерем пишоците,аз имам 215 двумайчини семейства,това ако ти говори нещо е равносилно на 600 обикновенни кошера.Искам да си взема дърводелски машинки за да си подаржам с тях капацитета на пчелина.Практикувам с 5 ремаркета подвижно пчеларство,както и 1 стационарен пчелин в странджата(до Велека) с Манол Тодоров,ако и той ти говори нещо.Лощото е че съм бос по дърводелство,но честно казано аз съм пчелар,а не дърводелец,така че се допитвам до компетентни хора.Успехи.

Тема "Колко и какви машини са необходими за направата на 1 кошер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: