Всичко за дърводелството
Fitibaldi - специалист
здравейте, задава се пред мен направата на секция. още се колебая дали да я направя сам или да ползвам услугите на някой майстор от форума.
проекта за секцията е наш и е начертан и измислен вече.
лошото е, че материалите отново /както за кухнята/ ще са доста скъпи и това ме поколебава дали да я правя сам или да ползвам услугите на майстор, което допълнително ще оскъпи работата. за вратички сме избрали светъл гланц /бял гланц/, а за корпуси или бял гланц или просташко бяло, което не ми се иска да е.
та основният въпрос е дали мога да я направя секцийката да е само с дибли, без минификсове и разглобки. секцията ще се състои от 6 модула 40х40х30 см, които е предвидено да висят на стената. какво е вашето мнение за такава сглобка? разбира се ще сложа лепило на всяка дибла, ще редя и една молитва. но какъв е опитът ви?
също така ако някой иска да ми направи оферта ще съм благодарен и ще му изпратя чертеж на секцийката
shadowman - майстор
Дай някой да ти ги надупчи с машина, че дибла на ръка си е голяма мъка, а като ги събираш е хубаво да имаш средно големи стеги.
Fitibaldi - специалист
значи все пак може и да стане само с дибли :)
аз гледах шаблон за дибли и много ме впечатли. гледам, че и колегите го ползват.
ако ставаше и за минификс тоя шаблон, сигурно и минификс щях да сложа, ама иначе много се изнервих в кухнята с тия минификсове.
ZEDYCUS - майстор
Ще стане разбира се. Едно време старите мебели почти винаги са ги сглобявали с дибли и лепило. Като ги събереш, задължително слагай стяги, докато дръпне лепилото. С диблачката на Волфкрафт си стават перфектно диблите.
Аз слагам там където ще се виждат винтове или е невъзможно да ги хванеш с винтове.

Прикачен файл

DSC01967.JPG
DSC01967.JPG (110.48 KиБ) Видяна 8146 пъти
Fitibaldi - специалист
аз големите елементи ще ги хвана с винтове, ама тия дребните ще са зицяло видими и трявба или с минификс, или с дибли, или комбинирано, а аз не обичам минификса изобщо.
мерси. явно ще кова дибли до посиняване :)

и един страничен, но много важен въпрос... от къде да купя качествен обков - грас, блуум и т.н. кухнята я направих ферари, ламборгини и майбах... хахаха. сега искам поне пантичките да са качествени някакви, поне те лесно да се слагат
comunikator - специалист
Бухай винтове и се не бой , там където са видими слагай дибли.
И аз не обичам мини фиксовете или поне не съм срещал досега машина която да дупчи за тях перфектно.
Между другото има както шаблон за дибли (около 35лв) така и шаблон за мини фиксове (около 80лв).
Колкото до пантите Блум са десетхиляди пъти по добри от Грасс (и Грасс имат добри панти с двойна плочка ,но са ми скъпички 6-7лв мисля бройка)
Аз си праскам бодачи и панти Блум щото ги зимам от едно причтелче по тънко иначе и те са ми скъпички.
Наскоро си сглобих детска стая на винтове само и понеже винтовете се виждаха само на двете страници си купих едни много готинки лепенки тип тапичка с малко фрезенг изравняваш на нула и става перфектно.Има ги всякакви цветове ефтини са и почти не си личат.Много яко стана!
Fitibaldi - специалист
shadowman написа:
http://www.rali-m.com/
много благодаря за полезната информация

кухнята като я правих на едно място ми изскочи един винт. сложих му тапичка и не можеш да си представиш колко много ме дразни. погледа ми е само там.
за такива малки шкафчета ще сложа само дибли.
Fitibaldi - специалист
не можах да намеря нещо като стандарт за вратичките.
когато има 2-3 и т.н. вратички една до друга ги правя с 3 мм по-малки от корпуса, но примерно имам отделен елемент който е 400х400 мм. колко голяма трябва да е вратичката? 400х400 или 397х397?
Fitibaldi - специалист
днес си купих 2 много полезни неща - шаблон за дибли и работна маса. работната маса я взех на много добра цена - 32 лв от бриколаж. на райдер е, но е стабилна точно толкова, колкото и на wolfcraft, единствено стягите са малко по-хлабави, ама като затегнеш нещо си стои здраво:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

Тема "направа на секция само с дибли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: