• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
От какъв материал се правят чекмеджетата в гардероб, които нямат лице, а са скрити зад вратите?
Моят майстор ми предлага да си е от ПДЧ-то за корпуса, но ми се струва, че съм виждал от някакъв друг материал, по-тънък и по-добре стои. Каква е "добрата" практика в случая?
peter_m - специалист
Има и по-тънко пдч :roll:
shadowman - майстор
Тоя по тънките са при полските мебели и при други в кашон, това тука няма как да го намериш. Отделно от това страниците на чекмеджетата ще ги виждаш само когато го дръпнеш, и си направи сметка кое ще е по-здраво.
moji - напреднал
В моята "добра практика", в 90% от случаите пак си ги правя така, както и обикновените, като и вътре винаги слагам чела - по естетично ми стои така :wink: . Ти за какво искаш да ги правиш от по-тънък материал?
ribnikolaevi - майстор
Такъв беше стария гардебор при родителите ми. И някак съм свикнал така. Не че е толкова важно, но ми се струва по-естетично. Вчера точно гледах скрити чекмеджета от ПДЧ в една фирма, някак си груби ме се струват. Тия в стария гардероб на родителите ми бяха със заоблени ръбове, някак много по-ефирно си стояха.
Можете ли да качите снимки на чекмеджетата (скрити) които правите? Може би пък нещо друго да трябва да се има предвид.
BAlexandrov - специалист
И аз съм виждал такива чекмеджета преди - струва ми се че бяха от бук страниците около 10-12 мм, заоблени ръбове отгоре и дъно от шпертплат.
shadowman - майстор
А какво да разбираме под скрити чекмеджета?
kendal - специалист
може би нещо такова
Прикачен файл:
Picture 256.jpg
ribnikolaevi - майстор
Може и да не се изразявам правилно. Имам предвид чекмеджета, чието лице е скрито зад вратата на гардероба. За да ги ползваш, първо отваряш вратата на гардероба, и тогава може да ги дръпнеш. Когато вратата е затворена, те не се виждат.
  • 1
  • 2

Тема "Материла за чекмеджета в гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: