• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте, от доста време следя форума и се образовам в майсторството.

Предстои ми обзавеждане на детска стая, след кратка разходка по магазините се спрях на ето това обзавеждане:

легло - http://www.mothercare.com/richContent/B000JDZR1U размери L145 x W77 x H90cm

скрин - http://www.mothercare.com/richContent/B000JDVZ1G размери W88 x H90 x D53cm

гардероб - http://www.mothercare.com/richContent/B000JDZPTE размери W100 x H170 x D55cm

Интересува ме ориентировъчна цена, колко би ми излезнало това да ми го направи дърведелец, от масивно дърво, а не плоскости. Просто в магазина ми се видя доста скъпо, а и не толкова добре сглобено и направено.
vice5554 - напреднал
от чам 1300-1500 лв
от бук 4200-5000 лв
масива е бая скъп принципно а разликите в цената са в качеството му :)
Последна промяна от vice5554 на пет юли 15, 2011 11:51 pm, променено общо 1 път.
alno - напреднал
За тези три неща повече от 800-900лв. няма как да ти искат (ако е от чам и без транспорт).
Може да кажеш от къде си и ако те интересува да разпитам за цена.
elanmorin - напреднал
vice5554 написа:
от чам 1300-1500 лв
от бук 4200-5000 лв
масива е бая скъп принципно а разликите в цената са в качеството му :)
Как ме напира да псувам, дървена мафия - ненормално нагли парчета. То всъщност ако не си от София не е никак лесно да намериш широколистен материал. А иначе гори не останаха.
Всичко бачка с чам, аз наскоро обикалях, не мога да кажа, че е скъп но не ми се струва и много качествен.
Примерно 12х12х500см греда долу-горе изгладена може да се намери между 15 и 20 лв.
На мен чама не ми допада за мебели, които се ползват често, доста лесно се наранява.
Но ако е чам, според мен най-добре е да купиш материала, някой да ти го набичи и оглади и да направиш поръчката с твой полуготов материал. Обзалагам се, че ще ти излезе много по-евтино.
Тани - модератор
Ще е полезно за всички да кажеш къде намери сух дървен материал , че дори рендосан на 200 лв./кубик! Последно като гледах беше 280 лв. мокър току що набичен нерендосан .

ПП пък и на 5 метра! Тази цена която споменах е за 4 метра , а над тази дължина цената е по-висока
mumar - специалист
А бъдещото човече, колко време ще го ползва това креватче и "скрин- повивалка"?
Докато мигнеш и ще се оглеждаш за още един шкаф, легло по- голямо от това и т.н.
Сега ти се вижда в далечното бъдеще, ама не е :-D
Кеф ти е да му е ново всичко, и здраво, и красиво, а само памперсите не можеш му побра в това гардеробче...
Като му прибавиш и всичките мазилца и помади и др. връз скринчето, къде ще преобуваш дребосъка?
Времето лети бързо, а с тези цени на мебелите /от каквото и да са/ трябва да си много креативен и арт, за да си на ниво!
Това е по въпроса!
Но, ако клиент плаща за тези глезотиики, можеш и да се навиеш да го спретнеш- клиента винаги има право и си плаща за това!
От мен успех!
Бъдещето човече вече ги ползва нещата. Стана така, че докато обиколя различни дърводелци, мина време, а и от тях разбрах че чам масово се ползва, но не винаги е добре изсъхнал, и винаги има риск да се напука за в бъдеще. За бук цената наистина стана височка. Като сложим и сроковете които всички поставяха за изпълнение на задачата, реших просто да си ги купя (така спестих на себе си и на дърводелеца неприятности при евентуално забавяне на поръчката).

Засега мебелите са предостатъчни откъм място и обем, но пък ще видим как ще е след година ;)
alno - напреднал
Браво и със здраве да си ги ползвате. :drinkers:
elanmorin - напреднал
Тани написа:
Ще е полезно за всички да кажеш къде намери сух дървен материал , че дори рендосан на 200 лв./кубик! Последно като гледах беше 280 лв. мокър току що набичен нерендосан .

ПП пък и на 5 метра! Тази цена която споменах е за 4 метра , а над тази дължина цената е по-висока
Не ми е мн. ясно към мен ли в въпроса? Щото нито за кубик съм писал, нито за рендосан, казах долу-горе изгладен, може би са по-качествено набичени,не ги загледах чак толкова много. Както написах 12х12х500 ми казаха 16 лева, а за 5х5х500 - 5 лева мисля. Другаде на по-скъпо беше 8х8х400 - 8 лева, 10х10х400 - 10 лева. Това става въпрос за чам, ако не е станало ясно. И това е за Сливен.

П.с. Трябва да купя отнякъде малко широколистен материал на прилична цена (за района на Сливен, Ямбол), нещо средно-твърдо, може и бук. Някой може ли да ми даде инфо.
Тани - модератор
Ти не си писал , но ние можем да смятаме :-D
elanmorin написа:
Както написах 12х12х500 =0,072м³ ми казаха 16 лева 222 лв/м³
, а за 5х5х500 =0,0125м³ - 5 лева 400лв/м³ мисля. Другаде на по-скъпо беше 8х8х400 - 8 лева 312лв/м³, 10х10х400 - 10 лева 250лв/м³. Това става въпрос за чам, ако не е станало ясно. И това е за Сливен.
Ако е за сух материал са добре цените с изключение на онези 400лв/м³
  • 1
  • 2

Тема "Колко би струвало това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: