Всичко за дърводелството
ssman - помощник
здравейте искам да ми дадете съвет относно това трупче от чам сглобено е от парчета аот една счупена стара маса обаче се оказа че като са я правили едно време и те са слагали каквото имат да искам да питам как да ги прикрия да не си личат :? на места съм го байцвал за проба

Прикачен файл

C901914F.jpg
C901914F.jpg (25.35 KиБ) Видяна 2509 пъти

Прикачен файл

C067A106.jpg
C067A106.jpg (38.86 KиБ) Видяна 2509 пъти

Прикачен файл

8978A0D9.jpg
8978A0D9.jpg (29.03 KиБ) Видяна 2509 пъти

Прикачен файл

5B0DB04.jpg
5B0DB04.jpg (38.95 KиБ) Видяна 2509 пъти

Прикачен файл

4E1E0638.jpg
4E1E0638.jpg (36.7 KиБ) Видяна 2509 пъти
profesionalist_wood - майстор
С лентов шлайф яко шкурене и много тъмен байц.Ако е кофти,купувааш от Камартон кит за дърво в различни цветове и слагаш и пак шкуриш,ако не става правиш си ново на стругар.
ssman - помощник
благодаря за бързия отговор явно ще пада голямо шкурене а може ли да си направя много тъмен байц че тези купешките хем са малки хем скъпи
EDI - майстор
Има начини.Аз съм ползвал йод и орехова шума, но не може да се сравнява с купешките.Можеш да ползваш и лакове на водна основа с тъмен отенък.Например орех.
SoWhat - специалист
Голям концентрат на калиев перманганат. Ще стане почти черно.
profesionalist_wood - майстор
Или направо с блажна боя :-D Ако не ти пука за вида на дървото де.
Какъв е тоя масонски триъгълник? :? Вграден чип :lol:
ssman - помощник
това е от крак на стара маса сигурно са допълвали празнотиите кой ти е очаквал че след толкова време някой ще го среже а това с каливия перманганат дали се байцва хубаво =D> =D>
ssman - помощник
сега пробвах с йод върху местата с покритие от ц 300 става много готин тъмен цвят ама ще пробвам с каливия че е по евтино
EDI - майстор
Йода го разтварям в спирт, иначе отива доста материал.Перманганата също върши добра работа и него съм пробвал веднъж, дава малко по-виолетов отенък, доколкото помня.
ssman - помощник
благодаря на всички за отговорите почвам да действам че нямам време

Тема "съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: