Всичко за дърводелството
the_shadow - помощник
Здравейте на всички, често чета тука и рядко не намирам отговори, сега обаче е един от тези радки случеи и затова започвам и да пиша. Значи, купихме апартамент (ЕПК от 75-80 година), правим ремнот и т.н. в антрето има лампеия в комплект с нещо като вградени гардероби, които искаме да запзим, защото имаме доста неща и ни трябва място за да го държим, абе устрайват ни напълно. Проблема е че и ламперията и гардеробите са доста тъмнички и антрето изглежда доста мрачно, та искаме да го поизсветлим по някалкъв начин, по възможност изключващ блажна боя.
W123 - специалист
the_shadow написа:
... та искаме да го поизсветлим по някалкъв начин, по възможност изключващ блажна боя.
Боя на водна основа :-D
От какъв материал са ламперията и гардероба?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Огледала. Тапет.
...
ribnikolaevi - майстор
Опитай и с осветлението.
the_shadow - помощник
материала е нещо като ПДЧ ама от преди 20 години, нз как точно се казва, най горния пласт е някаква имитация на дърво, и е лакирано и/или байцвано най-отгоре предлагаха ми шкуря лакаи после да боядисвам или едноцветно или с имитация на дърво ама не знам, с фолиа сме правили други мебели не съм очарован, а огледала вече има запланувани 2 бая големшки, някакъв пример за боя на водна основа, щото не съм мн запознат :?
griffin - майстор
Ами колега това пдч е най вероятно фурнировано с лак отгоре, поне такав ми е спомена за мебелите от преди 20-30 години :-) Не мисля че може да стане някакво изсветляване без много ограчка

Вариант е да налепите нов фурнир върху мебелите но това ще е безумна играчка защото трябва да се свали старото покритие, евентуално до дурнира или до самото пдч, и после фурнироване :-) ама не мисля че всеки ще се оправи с това а и материали не съм виждал тук такива.

Другия вариант както казаха колегие е фолио отгоре.

Тема "изсветляване на ламперия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: