• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
kborisov - специалист
Имам Щил 181. Машинката е супер. Искам да я използвам за повече неща.
В youtube има купища клипчета за "Shain Saw Mill". Има и самоделки. Ще се пробвам да сглобя едно такова, като ми остане време.
Хускварна имат подобни, но са скъпи и съгурно за друга марка не стават. На Щил не намерих нищо.
Интересува ме има ли и друг "прикачен инвентар" за моторен трион. Например за подрязване на жив плет, или да задвижва култиватор.

Прикачен файл

micromillrailsystem.jpg

Прикачен файл

Sawmil.jpg
iva6ki - специалист
Идеята е много добра и аз имам същата резачка и съм с двете ръце за,но гледам че за тези приставки ползват едва ли не в
пъти по мощни триони :?
тук има за щил http://www.logosol.com/sawmills/saw-uni ... insaw.html
kborisov - специалист
За мощността - да наистина са доста по-мощни, но и трупите им са доста по-дебели :) Ако мога да режа 20-25 сантиметрово дърво ще е добре - като за хоби.
iva6ki - специалист
С 35см дъска ако се ползват реално 30см може да се обработи дърво с диаметър 40см като извадиш по един капак и една дъска
по 2,5см нататък около 30см се получава дъски или талпи квот ти трябва.За мен кофти е да се измисли захващането на триона понеже от клипчетата масовия случай е дирекно за дъската и както казваш 25см ще дойдат а не съм ползвал за този модел има възможност за 40см дъска ,незнам колко ще се затрудни :cool:
kborisov - специалист
Пропуснал съм варианта за косачка. Сега ползвам електрическа и разпъвам 70 метра кабел.
mirix - специалист
Това е много яко даже и аз се ентусиазирах за такова нещо :)
Да вдигна една поостаряла тема.
Този вариант за разбичване на трупи ми е напълно достатъчен .. като за моите нужди.
Някой реализира ли идеята? Интересно ми е как захваате "линеала" за машината
iva6ki - специалист
Аз стигнах до извода че мойта ms181 е слаба за такива упражнения,
ако искам да си я имам да не я мъча инам голям мерак :wink:
При добре начовена верига и нормално натискане не би трябвало да има проблем.
Все пак тези машини са направени да режат
Илчо Илиев - майстор
Абсолютно вярно!!!
ОБАЧЕ, колко сряза за ден ще успее да направи...
Тая малката машинка ако я опъне да направи 2-3 сряза един след друг...най-вероятно ще си купува нова, все пак надлъжното рязане е по-трудно, а и резачка до 50 куб. си е за подкастряне и за дребни натоварвания...
  • 1
  • 2

Тема "Приспособления за моторен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: