Всичко за дърводелството
Г.Драговчев - напреднал
Здравейте!Отдавна съм замислил да си направя банциг.Та ето,че му дойде времето. :) Проблемът е,че имам само двете колела(аломиниеви са).Вчера бях до пункт за изкупуване на старо желязо и там открих една хубава греда,но трябва да купя още куп неща за да се получи нещо!Та въпросът ми е дали някои може да ми даде някакъв проект на банциг,защото нямам представа как да го зглобя или изобщо да несе занимавам,а даси намеря от някаде готов зглобен?Благодаря предварително на всички за мненията и препоръките!
profesionalist_wood - майстор
Мммм....искаш банциг изцяло от метал? За да го сглобиш ще ти трябва професионално направени заварки защото банцига вибрира и шевовете са под напрежение и се пукат.По добре не се занимавай а си вземи готов без мотор за 350-400лв и си свиркай.Аз се разбих да си правя струг самоделка с части от различни стругове и там направо хвърчат пари защото движещите части трябва да са прецизни-морзове,планшайби,универсали,задни седла,ролки,монофазен мотор,центриране което струва майка си и баща си и почти дадох 700лв...вярно доставя удоволствие....но се иска мерак и в стругарството има лаф: ,,Стругарството е прост занаят но не е за прости хора,,
Ти си решаваш.

Поздрави.
ZEDYCUS - майстор
Виж в тази тема. viewtopic.php?f=18&t=35479&hilit=%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B3 :prayer:
Г.Драговчев - напреднал
Ами най-добре да си потърся готов,но да е метален,а иначе чичо ми работи в дърводелски цех и ми предлага банциг с дървена структура. :)
Г.Драговчев - напреднал
Иначе ви благодаря за мненията си и препоръките!
kuuuuuul - майстор
Преди време и аз се бях засилил да възтановя едим банциг/около 40см/ не ми остана много, но си намерих готов,ако ти се занимава моще да се споразумеем.

Тема "Дърводелски банциг!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: