Всичко за дърводелството
maimun - специалист
Здравейте,
имам един шкаф, на който искам да му оправя плота. Проблемът е, че отгоре е имало надстройка, под която дървото не е било третирано с нищо и си е с оригиналния цвят, а останалата част е лакирана и кой знае какво още. Шлайфах го, свалих каквото имаше за сваляне, но остана разлика в цвета. Ето така изглежда сега - http://media.snimka.bg/8565/023385411.jpg?r=0
Има ли начин да се изравни това чудо? По принцип плота го искам по-тъмен, но шарката дървената да си остане. Мислех с масло на Осмо да го мажа, ама не знам разликата дали ще може да се тушира с него.
Щом си свалил покритието (лака), може да пробваш с байц.
Отначало да е по-разреден докато докараш цвета и на двете повърхности.
После лакираш.
Илиян Илиев™ - майстор
Или евентуално минаване на щрайхмус, което естествено ще изтъни малко плота. :?
parketmilanov - специалист
цветните масла на осмо в по-приятния случай са трансперантни/ще промени всичко еднакво ,а плътните цветове са си един вид боя.разлика ще има но мисля че ако вземеш по тъмен цвят ще е приятно.
Sharkolia - специалист
Аз нещо неразбирам ? На мене ми се виждат два различни вида дърво там.Или ти не си свалил довре лака на видимата част. Щтрайхмус и лентови шлайфове изискват разглобяване ,предполагам ,че ти неискаш да сваляш този плот.
Може ви ще е добре да опиташ с няква вибро-шлиферка по границата на цветовете дали изобщо дава някъв ефект.
Един приятел ми твърдеше ,че перхидрола изсветлява и дърво ,ала аз съм леко скептичен обаче не ти пречи да опиташ някъде в ъгълчето.

Тема "Уеднаквяване на дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: