• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
harvest - специалист
Здравейте колеги,искам да си направя въпросната падаща спалня но се нуждая от съвети и размери :) искам да пада по късата страна.Вече се сдобих с амортисьори 1200 нютона.
интересува ме устройството на механизма ако може да направите някоя снимка , че ми е невъзможно финансово да купя готов такъв.....

мина ми и друга идея за това легло- да закупя еднолицев матрак(те нали по принцип са си с рамка) дъното ще го затворя с масивно дърво , и това цялото ще го захвана за рамката дето ще го държи до стената със амотрисьорите(които мисля да прикрепя към рамката и матрака с ябълки подобни на тези на багажниците на колите)
не се изразих много правилно но дано схванете идеята ми и ме насочите.... Благодаря предварително

Прикачен файл

1416672035194293338312461342440fDcLDGQYuMkfPs5BXFn.JPG
искам да е нещо такова
1416672035194293338312461342440fDcLDGQYuMkfPs5BXFn.JPG (18.41 KиБ) Видяна 5583 пъти
shadowman - майстор
Хубавите и здрави механизми са скъпи за това удоволствие, турските стават ама преди година ремонтирах едно такова като механизма се чупил нещо и го заваряха. Туй чудо трябва да е направено от добро и плътно ПДЧ (ако ще е ПДЧ) щото ако е кроношпанско (демек рехаво) винтове ще поддат в близко време. Когато се сваля/вдига леглото има голямо напрежение и всичко се усуква и затуй тук компромис с материала не трябва да се прави.
harvest - специалист
леглото ще е от масив,но мен ме интересува самия механизъм ако може някой да качи снимка на самия него ,ако ли не ще правя мускули и ще я вдигам така

все пак затова се допитвам до този форум нали все пак е направи си сам , та ако някой има желание нека да помогне.
SoWhat - специалист
Пишеш в Гугъл "механизъм за падащо легло" и виж колко резултата излизат. В "Балканюг" имат такъв. Със снимка.
harvest - специалист
идеята ми е друга искам нещо такова [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W9C4Pu5sWvQ[/youtube]
амортисьорите вече ги имам само ми трябват закрепващите планки които държат двете части на леглото и тези дето държат амортисьорите намерих картинки но как да разбера разстоянията за монтажа

Прикачен файл

89616-is5.jpg
тук не ми е ясно .... пише разни неща но размерите са ми непонятни
89616-is5.jpg (19.21 KиБ) Видяна 5518 пъти

Прикачен файл

89583-01-500.jpg
това са необходимите части
89583-01-500.jpg (56.58 KиБ) Видяна 5518 пъти

Прикачен файл

89583-04-500.jpg
така трябва да се поставят
89583-04-500.jpg (55.77 KиБ) Видяна 5518 пъти
kendal - специалист
размерите са в инчове 1инч=2.54см
harvest - специалист
коментирах с един колега и ми изникна още един въпрос дали тези амортисьори няма да сцепят леглото 1200 нютона са? или да взема по слаби
Илиян Илиев™ - майстор
Преди десетина години съм правил такова легло от масив орех. Беше еденично, а не спалня. Изпотихме се докато намерихме точната позиция на оста на въртене. Постигнахме го чрез метода опит- грешка и не мога да дам точно инфо.

Спомням си че имаше значение на каква височина от пода ще е леглото, каква ще е самата дълбочина на шкафа в който влиза и май още нещо. Амортисьори нямаше.

Успяхме за около 1 работен ден да го нагодиме, но съм сигурен, че си има установени стандарти и някой ще пише за да не се мъчиш като нас.
Здравейте. Отдавна чета форума и много ме радва. Към момента разполагам с точно нулево пространство, но въпреки това искам по-голяма спалня 144/200 примерно. Проблемът е че няма никакво място за такова нещо, затова искам да е закачена за стената и да се дърпа като скритите мебели по клипчетата. Въпросът ми е колко би излязло такова удоволствие и кой би ми го направил ако сам няма да мога да се справя.

http://www.youtube.com/watch?v=t9iO6he5pI0

Говоря за нещо такова :)
  • 1
  • 2

Тема "Падаща спалня как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: