Всичко за дърводелството
elanmorin - напреднал
Един вид да се допитам до такива с повече опит за мойто "приспособление", което ми хрумна по неволя. Обаче трябва да кажа, че не съм ползвал висококачествени/скъпи четки и почти нямам опит.
Та ето какво.
Първо ти трябва една удобна пръчица, малко памук, и парче гладък и здрав плат (да не пуска влакна) и малко тел.
Слагаш памука в парчето плат, увиваш го около пръчицата и го стягаш с малко тел.
Та аз така пробвах и ми се получи по-чисто и по-гладко лакирането.
bogomilZ - специалист
патентовай го!!!
housedoktor - майстор
лакиране(боядисване )с тампон е старо като света .Четката се е появила по-късно а бояджийският валяк едва 1944 г .Т.нар . "пад" е сравнително нов инструмент ,но повтаря идеята на тампона
elanmorin - напреднал
housedoktor написа:
лакиране(боядисване )с тампон е старо като света .Четката се е появила по-късно а бояджийският валяк едва 1944 г .Т.нар . "пад" е сравнително нов инструмент ,но повтаря идеята на тампона
Е аз останах малко като гръмнат след мнението на БогомиЗ, не ми е и минавала през ума такава идея. Обаче след това се замислих колко много дреболии всъщност някога някъде са били патентовани вероятно, например кламер, кабърче. Не, че ще тръгна да панентовам, но пък и с твоето мнение не съм съгласен. А след като спомена за този "пад", всъщност може би има друго име защото аз потърсих и не намерих нищо, но ето че някой е вкарал подобна идея "стара като света" в производство и вероятно и я е патентовал.

Но всъщност мен ме интересуваше, дали тоя тампонен метод може да се сравни по-качество с висококачествените четки.
housedoktor - майстор
Относно патентите..в началото на 90 имах една идея ,но така и не патентовах това.6 г по късно тя вече беше въведена от световен производител .Относно кламери и дреболии разни-не можеш да ги патентоваш,защото са полу4или повсеместно разпространение и не са новост.Така е според патентните изисквания.Все едно някой да патентова колелото например.Макар ,че историята познава доста примери .Джейм Уат и центробежния регулатор, споровете около първият автомобил и т.н Добре съм запознат с история на техниката и изобретенията ,дори навремето подготвях книга по тая тема .А въпросният пад (незнам на български как е точното му име ) е на картинката долу. Удобен е за работа ,но за лакове не е най-подходящият инструмент

Прикачен файл

DRA78268.jpg
DRA78268.jpg (22.99 KиБ) Видяна 1894 пъти

Тема "Четката ли е всъщност най-добрият избор за лакиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: