Всичко за дърводелството
comunikator - специалист
Мислите ли че това на снимката може да се направи от ПДЧ ?
Какви панти трябва да се ползват,за да могат да издържат на натоварването от поне 20тина кг?

Прикачен файл

img1l-555x500.jpg
img1l-555x500.jpg (95.49 KиБ) Видяна 4337 пъти
root666 - специалист
Има усилени панти на GRASS, за тежки гардеробни врати, ако сложиш по 4 броя на страна, мосля че няма проблем да стане.
SoWhat - специалист
Всичко може.
А пантите нали се виждат какви са!?
comunikator - специалист
не всичко се вижда и имам много неяснотии :-D този горния плот как е хваната каква му е целта защо в средата е разделен на две ако е неподвижен,как седи при затворени врати.
За тези панти които са на снимката как да ги монтирам върху канта,какъв кант трябва да е на страницата около пантите?
Прехлупващите врати трябва ли да са по малки 1мм да увисне и всичко си ебава майката :проба: Много въпроси имам ще направя разбивка на материала,чертеж и ще кача да дадете съвет?!?!?!!!
root666 - специалист
Явно на принципа на разтегателните маси единия плот се плъзга под другия.
davido - специалист
Ето ви повече визии на този бар, ако ще помогнат
http://www.potterybarn.com/products/mod ... rc=OLDLINK

Отстрани в DIMENSIONS&CARE има и размерите
bonevvv - специалист
Ето нещо и от мен, което разяснява малко повече за механизмните на плота на подобен бар.

http://www.youtube.com/watch?v=aZDUa6UGZyw
comunikator - специалист
Много ми харесва но този плот отгоре малко усложнява нещата,макар че знам точно как е направено.Смятам да го поопростя малко.
comunikator - специалист
Как се казват тези панти и за тях трябва да се изрезва канта ли,ако е 2мм канта?
bonevvv - специалист
comunikator написа:
Как се казват тези панти и за тях трябва да се изрезва канта ли,ако е 2мм канта?
Аз като гледам тези барове са направени от дърво(а, не от ПДЧ), т.е. кант няма. Пантите се вдълбават в дървото с оберфреза с някакви водачи или с длета и прецизна ръка. Предполагам, че няма да е проблем и от ПДЧ да стане, но тогава според мен пантата трябва да е върху канта, защото канта при ПДЧто играе голяма роля за здравината на плоскостта.

Не съм професионален дърводелец, по-скоро любител, така че не мога да твърдя, че мнението ми е на 100% вярно. Ако греша, поправяйте ме.

Тема "Барче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: