Всичко за дърводелството
filbig - специалист
Здравейте. Моля, някой да помогне ако знае технологията.Става въпрос за чамов матерял, който се обработва някак с телена четка на флекса и страшно много ми харесва как стои. По дължина на жилите се минава и понеже те са по твърди матеряла около тях се вкопава на вътре и става много готин релеф. Пробвах , обаче не се получава така добре като това ,което видях в едно заведение. Нещо пропускам и ще съм много благодарен, ако някой може да подскаже малко. Използвах от правите по- меки четки , но не го прави достатъчно финно.
null - специалист
онова за което говориш е специална машина за състаряване.
мисля, че оборотите играят важна роля. флекса е бърз.
filbig - специалист
Ами аз го пробвах на бавни обороти , а имаш ли представа какво представлява таз машина или как се казва.
Има една четка за състаряване не съм ползвал и само съм я виждал или в бриколаж или в практикер. Представлява нещо като дискова четка за ръжда но вместо телчета има шнурове на който има абразивни частици. Явно при висока скорост шнуровете започват да се удрят в дървото и да му премахват меките части. Съжалявам не можах да намеря линк.
filbig - специалист
Благодаря, ще проверя дано да я намеря по магазините.
Sharkolia - специалист
здравейте, аз си правих чирени за нож с телена четка и то на къде по-коравият дъбов материал .просто според мене ти не правиш нещо както трябва. използвай такава четка която няма да върти кръг върху самата дъска ,а ше се двъжи върху му кат колеко по сечението. и последен използвай твърда четка ,дръж здраво машината и тва е

Тема "Обработване на дърво с телена четка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: