Всичко за дърводелството
Our - напреднал
Режа летви с прободен трион. Трябват ми абсолютно прави разрези, но не се получават. Със шкуртката не ми помага особено... С пила ли се прави или има друга технология? :)
valat111 - специалист
Опитай с ел. ренде.
Our - напреднал
200 лв за Ел ренде тепърва не ме устройват много :) Някакъв по-евтин вариант няма ли :)
sstefanov - майстор
Има рендета и за 40 лв. Иначе - циркуляр.
Our - напреднал
Той и той много ми стъпва ... Некъв вариант с пила или нещо такова няма, така ли? Да търся ренде...
velsi - Почетен майстор
Варианти има, но ще се изкривиш от пилене. Не казваш колко дълги са тези летви и колко са на брой, но щом е "летви" се подразбира, че са повече от една. Сещам се за стягане между два прави метални водача и да пилиш като се водиш по тях. Но си е хамалогия. По-правилния начин е да смениш подхода. Вместо с прободен трион режи с циркуляр и ряза ще е прав и без нужда от допълнителна обработка. И циркуляра струва пари, няма как, но предполагам си чувал, че няма пълно щастие.
Our - напреднал
Така е, но просто нямам възможност сега и очаквах някакви идеи за подобряване качеството на разреза, с груба пила за дърво между два прави стяга е добра идея май. Съвсем леко са ми криви не е кой знае колко. Летвите са 2cm x 1cm
8180 - майстор
Ако имаш флекс, пробвай със шкурка към него и водачите на Велси.
Малко криви, ама зависи как - дали ще има ма`трял за пилене/шкурене навсякъде.
Тани - модератор
Я дай подробности как точно ги режеш!Предполагам чертаеш черта с молива и режеш по нея!

Тема "Изправяне на разрези" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: