• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
radinna - напреднал
Здравейте,
попадна ми един гардероб от старите лакиран, четирикрилен с надстройка. Разглобен е, но някъде сме загубили торбата с крепежните елементи. Дали мога да намеря сега по магазините такива, за да го сглобим. Страниците бяха захванати за дъното с едни метални кръгли,от които стърчаха нещо като болтове, май.
Не се смейте много на обясненията ми :)
stiv1961 - майстор
Такива ли?По магазините за мебелен обков има всякакви крепежи-шведки сглобки,мини-фикс и пр.
radinna - напреднал
Не беше такова. В дъното има отвор около 2-3 см в диаметър. Доколкото си спомням в него имаше плоско метално нещо, от което стърчеше болт и май се срещаше с перпендикулярен болт от страницата
shotik - майстор
В кое населено място живееш ?Ако си от София ,някой от живеещите тук или може и аз да дойдем и видим на място и да ти кажем какво да вземеш.Другото е да снимаш и покажеш детайлите на гардероба и местата на сглобките.
radinna - напреднал
Снощи направих снимки
това е на страницата http://prikachi.com/images.php?images/824/3702824T.jpg
а това на дъното http://prikachi.com/images.php?images/823/3702823z.jpg
дупката е с диаметър 2.5 см
EDI - майстор
Това са старите сглобки с големия диаметър на ексцентрика и аз имам два такива стари гардероба.Съмнявам се вече да намериш такива фиксове, но провери в мебелните магазини.
radinna - напреднал
А как се казват? Като какво да го търся по магазините?
EDI - майстор
Кажи им глава за фикс, но с по-голям диаметър, трябва да разберат.Кажи им, че става дума за старите фиксове, от преди 30-40 години.Освен това огледай асортимента, ще ги видиш.Прилича на минификса, който колегата е дал на картинката, но е с един канал.От едната страна е срязан, за да може да влезе вътре главата на винта, а от другата има правоъгълен отвор, за отверка.
maroka - специалист
Правилното наименование е макси-фикс.

Съмнявам се да го намериш някъде :?
  • 1
  • 2

Тема "Сглобяване на стар гардероб?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: