Всичко за дърводелството
Здравейте!

Виждал съм бюро на което плота и отвесната плоскост пред краката са свързани с метална планка (прахово боядисана) с отрязан прав ъгъл - получава се трапец с огънати към всяка плоскост краища. Така това позволява да се остави процеп (за кабели например) между плота и другата плоскост, а също носи натоварвания. Въпроса е къде мога да намеря такова нещо и да си направя такова бюро?

Основна цел е хем да носи натоварвания (всичко което може да се сложи на плота + опори за една етажерка) - хем да остане процеп за да се прокарват разни кабели лесно. Мислил съм го на това място да има ПДЧ-трапец - но няма да е здраво. Би могло също да е на 90 градуса извита тръба с фланци на 2-те и страни или... давайте идеи, за нещо което съществува?
SoWhat - специалист
Продават се специални "отвори" за кабели, които се поставят на плота /след изрязване/. Има в различни цветове, даже и иноксови?
Хмм - да знам ги тези отвори. Благодаря за напомнянето.

Само :-) - планирам да има 1-2 компютъра + 1-2 лаптопа + принтер + осцилоскоп + поялник в различни моменти. Поне половината от тях ще са постоянни, а другата половина ще се разполагат и прибират. Тогава окабеляването през този отвор ще минава малко тегаво... Освен в краен случай да сложа няколко отвора...

Искаше ми се нещо не толкова традиционно да спретна.

Тема "Връзка между 2 плоскости с процеп в ъгъла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: