Всичко за дърводелството
Spokoiniq - майстор
Колеги, имам задачка-двукатна дървена дограма соц образец(широка каса), на "табакера" на мансарда.Ширина 1,70м, височина 60 см, пантите горе, отваря се нагоре.Вътрешното по-голямо крило тежи 17 кг.Досега се е подпирало с трупчета и други брутално тъпи техники.Искам да монтирам амортисьори в двата му края с цел лесно повдигане.150 нютона за вратички би ли ми свършил работа?Отварянето не е нужно да е на повече от 80%, гледам схемите за монтаж и ще се оправя, но чета мнения, че амортите са постоянно под напрежение и могат на сдадат багажа.Гледам много малко фирми предлагат аморти със планки с метална сглобка, вместо обикновеноте пластмасови шарнири, препоръчайте софийска фирма за целта, че от Варна никой няма да ми обърне внимание да ми прати по куриер такива с метални лапи.Очаквам мнения по въпроса...
SoWhat - специалист
Мога да ти кажа, че 2х150Н ще са ти малко за тези кг. Може да пробваш с амортисьори от 5-та вратата за колите. Те са по около 300-400Н и имат по-голям ход. Но как ще ги захванеш за рамката?!
Spokoiniq - майстор
Страх ме е да взимам от моргите, иначе може да се вземе и монтажните планки, ако не са на заварка...но там е риск, а не са без пари.Има ли повече от 150N, защото за легла има бая силни, но са с обикновени отвори и не мога да си направя сам лапите...
velsi - Почетен майстор
Има едни степенчати ножици, ползват се при алуминиевата дограма за същия вид отваряне. Мисля, че е подходящо решение за твоя случай.
Spokoiniq - майстор
Дай нещо като линк, че ножици за падащи на алуминиева съм си монтирал, но за клапващи не съм виждал какво представляват.За степенчати ножици за вратички, включително с някаква хидравлика(не че я видях, ама в каталозите уж имаше) не става, защото килограмите му са много.Идеята е за облекчаване на вдигането от девойка, а не задържането в степени, него ще мисля за външното крило, ако им намеря място.
MamaMy - майстор
Амортесьорите на Б4 комбито на 5-тата врата са супер яки. Дори на моргата може да ги пробваш :wink:
velsi - Почетен майстор
Spokoiniq написа:
Идеята е за облекчаване на вдигането от девойка, а не задържането в степени, него ще мисля за външното крило, ако им намеря място.
Щом това е идеята, тогава няма да ти свършат работа.
pavkatay - майстор
Правил съм две-три такива изпълнения с амортисьори на алуминиеви крила,но те колкото и да са тежки не са по 17кг.
И аз мисля,че 17-те кг. без проблем ще ги удържат автомобилните.

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (66.23 KиБ) Видяна 2258 пъти
Spokoiniq - майстор
разглеждах нови аморти за 5та врата по 18 кинта от ЕМКомплект, предполагам от комби ще е по-удачно от хечбек заради 90%-то отваряне, но ако не спазя отстоянията от оста на вратата до лапите, или са трудни за прибиране обратно, т.е. затварянето надолу, ме е страх да не стане фал...
inspo - майстор
Spokoiniq търси мебелен обков
Тия от линка ги дават по около 5лв парчето и като гледам можеш да си поръчаш.
http://lotostrading.com/details.php?product=3351

Само да не ти дойдат силни и да не може да се затвори прозореца :)

p.p. Сайта го открих в нета. Не съм им ползвал услугите.

Тема "амортисьори за прозорец?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: