• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
estorm - специалист
Здравейте ! Трябва ми нещо елементарно , здраво и лесно за сглобяване . Смятам да поръчам разкрой и кантиране аз само да го сглобя. Как прикривате главите на видиите ? Или без дюбели няма да стане ?
SoWhat - специалист
Горната част /плота/ се захваща с "фиксове" и дюбели. На други места може да ползваш и видии. Главите най-добре се прикриват с восък с подходящ цвят, който продават във всеки магазин за обков. А модели на бюра в нета милиарди.
ZEDYCUS - майстор
Има и самозалепващи лепенки със същия цвят като плоскостите. Аз ги предпочитам пред пластмасовите тапи за набиване в главата на винта. По не се забелязват лепенките, ако уцелиш правилния цвят.
Дай габарити -В,Ш,Д за бюрото и ще ти сметна парчетата. :razz:
estorm - специалист
Като това . Нямам идея колко трябва да е високо. Само знам че плота ще е 110 / 60 . C 2 чекмеджета и врата под тях. Като лицата им не влизат между страниците като на това от снимката . И гърба е видим понеже е насред стаята.
Не искам да ангажирам никого със сметки. Проста ако някой има нещо подобно на чертеж да ми го прати. Благодаря !

Прикачен файл

buro.png
ZEDYCUS - майстор
Вечерта ще ти пратя скицата с размерите. Височината обикновено е 80см. Туй не влиза много в графата- елементарно. :razz: Ма къде има едно чекмедже, там са и две.

Не дочаках вечерта. :-D
Ето скица и размери. Ако има нещо по размерите неясно питай. Гърбът на шкафа е вътрешен между страниците.Вратите са покрит кант, на скицата е грубо нарисувано. Поздрави.

Прикачен файл

DSC02556.JPG

Прикачен файл

DSC02555.JPG
estorm - специалист
Благодаря за помоща ! Като гледам размера на стабилизиращия гръб 472 ми се струва тясно и ще увелича плота на 1200 като няма да променям останалите размери освен на подвижния плот и този гръб. Друго което да питам е размера гръб шкаф 364х 764 . Предвид дебелината 18мм на дъното не трябва ли да е 364х 762 ?
В средата имате един размер 500. Не го разбирам откъде е . Нали това разстояние отговаря на стабилизиращия гръб което е 472 ?
ZEDYCUS - майстор
От размера на страницата782(800 -18 за плота) изваждаш 18мм и става 764.
А на дъното съм забравил още един кант от задната страна, трябва да са два къси канта, размера на фазера за чекмеджетата(336х498)-те ще влизат доста плътно -има само два мм луфт до гърба,но става. Водачите ги слагай точно до канта отпред.
Размера на 500 е дълбочината на рафта. Към плота ще трябва с дюбели, иначе ако сложиш свръзки- задрасканите детайли, чекмеджето няма да може да се сложи на водачите. :razz:
estorm - специалист
Много благодаря за уточненията и чертежа . Другата седмица се започва . Остава само да намеря диблачка . Доколкото объркването от моя страна е, че не работя с мм :?
Да знаете как се води цвета от снимката горе ? Или предложете друг за бюро и етажерка в офис . Мисля, че там където разкрояват работят с пд4 от Габровница .
Ето какво си направих без доблачка :-D A pамките на пендулата за алуминий :-D

Прикачен файл

P1010048.JPG
ZEDYCUS - майстор
За нищо. Тамън раздвижих мозъка, след малко повече :drinkers: :-D .
Мебелните фирми за разкроя работят само в мм. Диблачка в Бриколаж-28лв.
А цвета не знам какъв е. Нямам представа. Отиваш и си харесваш, избора на цветове поне е голям сега.
Добре си направил секцийката. =D> Браво. Поздрави.
estorm - специалист
Благодаря. Диблачка вече 4 пъти търся в St.Загора и 2 пъти в Пловдив. Ама че късмет имам .А фирмата за разкроя явно е свикнала с клиенти като мене дето искат по 80,4 см на 32 см и засега не ни връщат :-D
Поне сега знам що смятам по 3 пъти и все не излиза . Наздраве ! :drinkers:
  • 1
  • 2

Тема "Търся чертеж за бюро" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: