Всичко за дърводелството
davido - специалист
И в продължение на предишната ми тема за плъзгаща врата, след като измислих как да я закача, реших че по-добре да не е просто 70 см от ПДЧ плоскост ,ами ако може да има и светъл процеп, ако така се казва.

Намерих подходяща снимка
Прикачен файл:
1091_doors1_medium[1].jpg ето така си представям моята врата
, но се оказа че това е готова врата и струва 430 лв

Та ми е нужна вашата помощ отново - къде в София могат да ми направят подобно нещо с ПДЧ 18 мм.

Намерих сумати ти фирми за боработка на ПДЧ, но не обработват плексиглас или стъкло.

А в Бриколаж където рязах предишните врати и дума не искат да чуят за такова нещо :(

Благодаря предварително.
comunikator - специалист
Аз съм си правил нещо подобно в домашни условия.
Взимаш ПДЧто очертаваш къде искаш да е светлия отвор,дубчиш в четирите ъгъла с 10мм бургия,хващаш зегето изрязваш триъгълника,мериш светлия отвор и си поръчваш пакет 18мм с 2-3мм по малък от отвора (стъклото може да е с някакъв орнамент или матирано това ти си го избираш) правят ти пакета който ще ти излезе не повече от 15тина лева слагаш го в отвора.
Купуваш си лайсна 50мм алуминиева права има различни цветове по магазините и я залепяш със силикон или монтажно лепило така че да ти хване 1см от стъклото поне а др на ПДЧто,става перфектно сега ще ти изрова снимка някъде:

Прикачен файл

29092011162.jpg
29092011162.jpg (115.54 KиБ) Видяна 1721 пъти
comunikator - специалист
Само че това е с цяло пърче алуминий 250/600 изрезано по шаблон,но идеята е същата!
davido - специалист
Благодаря много за мнението ти comunikator,
но идеята ми беше дали някъде не се прави по поръчка.
Видимо аз ще се заема.
Моля те кажи ми какво имаш предвид под " пакет 18 мм" , искам да го нправя възможно най леко, просто един плексиглас.
И може ли също така, да ми дадеш снимка на тази алуминева лайсна, че не си я представям ?
Мерси предварително
comunikator - специалист
18мм пакет - стъклопакет 18мм/ стъкла два броя по 4мм и дистанционер 10мм,може да го замениш с поликарбонат прозрачен за да е по леко.
Лайсната е 50мм широка, 1мм дебела и 2000мм дълга продаваха ги преди в Практикер 4-5лв бяха някъде.

Тема "ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: