• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Съсипа ми се тризъбеца на стария ми струг където се закрепя обработвания детайл :cry: :x :evil: след 30 години въртене донесен някъде от Съветския Съюз....Изумително е че никъде по специализираните магазини и фирми в България не се продават три или четиризъбци за струг а иначе има само универсали,дорници морзови конуси,задни седла... :? :shock:
е сега ще трябва да го правя а не искам защото няма да е центриран и може датайла да се измъкне от клина и да стане беля.
ZEDYCUS - майстор
Използвай стар фрезер с фи поне 35мм. Преди да ми направят на струг използвах такъв. Аз го захващах за патронника .
Stefan2000 - специалист
Това и аз го открих преди време :idea:
Най-добре е фрезера да е със залепени твърдосплавни пластини, и особено с по една остра по външния му диаметър. Такъв ще предава по-голям въртящ момент. Но все пак, внимателно с подаването.
doctor - специалист
Може ли да обясните за непосветените какъв е този фрезер? Ако има и снимка е най-лесно .
И аз имам нужда от подобно нещо.
Благодаря предварително.
ZEDYCUS - майстор
Обикновен фрезер за отвори в дърво, аз използвах фи 35, с център на върха за центроване. Захващаш в универсала или патронник. Като този от линка - Изображение
Мислих доста по въпроса,въпреки че съм наясно за фрезера.Като се има предвид обстоятелствата на чарколяците предлагани в БГ ще рискувам да пъхна фрезера в универсала,то се е видяло че няма накъде.
Благодаря на всички за любезните отговори :prayer:
ZEDYCUS - майстор
Намерих една снимка от лятото да покажа в действие, че върши работа. :partyman:

Прикачен файл

DSC01638.JPG
Ето прословутият тризъбец изработен мераклийски,а зъбчетата ги взех от битака :cool:

Прикачен файл

IMG_1203.JPG

Прикачен файл

IMG_1202.JPG

Прикачен файл

IMG_1201.JPG

Прикачен файл

IMG_1200.JPG

Прикачен файл

IMG_1199.JPG
ZEDYCUS - майстор
Няма ли да превъртат зъбчетата или ще ги застопориш с два винта за оста с центъра. :?
  • 1
  • 2

Тема "Търсене на тризъбец за струг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: