Всичко за дърводелството
ss.petkov - напреднал
Привет,
Наскоро купих едно любителско стругче Райдер и искам да му сложа универсал. Някой може ли да даде съвет какъв размер би бил подходящ.

На някой ако му се намира такъв патронник може да се спазарим нещо.

Това е стругчето:
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
profesionalist_wood - майстор
Работил съм с такъв служебен,внимавай,не е изработен качествено,ако имаш възможност смени мотора
И аз търся патронник ама кой ще ми даде :weedman: Ще ти кажа само едно: Стругарството е прост занаят,но не е за прости хора :toimonster:
Можеш да му вземеш да сложиш друг морзов конус,че на тоя му е мека сплавта и си заминава на кино след няколко превъртания от твърдата дървесина
ZEDYCUS - майстор
Ай да ви помогна с един линк-остават още два дена от аукциона. Универсалчето е като гледам фи80- http://auction.bg/item.php?id=752245

Опашката е бонус, всеки свестен стругар ще направи ново огледало с резба за вашия струг. За Пловдив помагам и с координати на печен стругар.
Заеби,да си играеш да го правиш ще ти излезе колкото нов морз,но щом си решил,действай.
прекалено е мъничък универсала....на него само ще можеш да си правиш пешки за шах :mrgreen:
ZEDYCUS - майстор
Вземи си тогава този-http://www.ebay.co.uk/itm/Woodturning-F ... 2eb9988e2c Ко та устройва цената.

Ти представяш ли си ако сложи 125 или 150, или пък недай си боже 200мм универсал. Тоя струг няма да може да тръгне, ако тръгне пък гаранция ще се разпадне. За по големи купи и чинии си има планшайба. За моя универсал ми взеха 20лв да ми направят новото огледало, ако ти се виждат много вземи си ново таково. Успех.
друмчо - специалист
Защо, не сложиш тризъбец?
ss.petkov - напреднал
струга си има тризъбец, с него обаче не можеш да работиш челно върху дървото - само странично.
Някъде в този форум мисля че видях снимка на същия струг с универсал монтиран на планшайбата. Струва ми се че беше 100мм, но се съмнявам дали може да се центрира добре.

Тема "Универсален патронник за струг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: