• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
davido - специалист
Здравейте, имам чамов гардероб от няколко години, но напоследък почна да се цепи по вратите.
Вижте докъде стигна. Въпроса ми е , дали и как мога да оправя тези поражения ( в червено)
Мерси предварително.

Прикачен файл

garderob.jpg
EDI - майстор
Дървото е било мокро и сега като съхне, намалява размера и отваря.Не виждам безболезнен начин.
davido - специалист
EDI написа:
Дървото е било мокро и сега като съхне, намалява размера и отваря.Не виждам безболезнен начин.
А болезнения какъв е ?
EDI - майстор
Смяна на платите с разглобяване на вратите или смяна на вратите.
gogo1113 - специалист
Колегите са прави. Материалът не е бил достатъчно сух и сега се е свил. Трябва да преправиш вратите, като им смениш изцяло средната част или пък да не ги преправяш, а да им залепиш нещо от външната страна - огледало или декорация някаква.
bogomilZ - специалист
gogo1113 написа:
Колегите са прави. Материалът не е бил достатъчно сух и сега се е свил. Трябва да преправиш вратите, като им смениш изцяло средната част или пък да не ги преправяш, а да им залепиш нещо от външната страна - огледало или декорация някаква.
по скоро ще трябва да направи нови фризове и да се ползват старите таблети защото за да извади таблетите ще трябва да среже фризовете
peter_m - специалист
Най-безболезно и най-ефтино ще ти е да намериш "летвички" с подходящ профил, които да залепиш отдоре (евентуално по целия правоъгълник за да стане по-красиво). Но ще си личи, че не са оригинално от гардероба.
bogomilZ - специалист
peter_m написа:
Най-безболезно и най-ефтино ще ти е да намериш "летвички" с подходящ профил, които да залепиш отдоре (евентуално по целия правоъгълник за да стане по-красиво). Но ще си личи, че не са оригинално от гардероба.
това са глупусти - ти би ли направил това във вас?
booooo55 - специалист
Аз имах подобен проблем с кухнески шкафове.Свалих вратичките и ги замених с ламинирано пдч.Сега си имам като нови шкафчета.Хубавото е че страниците не се виждат.
peter_m - специалист
bogomilZ написа:
peter_m написа:
това са глупусти - ти би ли направил това във вас?
Въпрос на финанси, човекът нямаше да пуска темата а щеше да си поръча нови врати за гардероба :) И очевидно търси друг вариант.

На гардероб от масив трябва да не си с всичкия за да сложиш врати от ламинат
  • 1
  • 2

Тема "помощ! чамов гардероб !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: