• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
bonevvv - специалист
Начинаещ съм в дърводелството. Много филмчета съм изгледал и много форум съм изчел и искам най-накрая да се пробвам и аз да измайсторя нещо. Като начало искам просто да опитам да правя дървени сглобки, всякакви видове.

За целта са ми необходими някои инструменти - длета, рендета, триони. Но това, което намирам по големите магазини (визирам Баумакс, Практикер, Бриколаж) е само китайска стока. Имам няколко такива триона вече и след първото рязане, после е по-скоро драскане и къртене на дървото, отколкото рязане. Та въпросът ми е дали можете да ми препоръчате от къде да си купя качествени ръчни инструменти за дърводелсто, които да режат както трябва и да не се налага да точа след всяко ползване.
housedoktor - майстор
Явно си прескочил хубавите инструменти на щандовете .Ако става въпрос за ръчни инструменти:Stanley,Bahco,Kapriol B&D.Не очаквай да са ефтини обаче.Длета ако търсиш :Най доброто е Marples.Има по магазините и едни чешки Narex- много са качествени.Хубавият инструмент изкарва десетилетия ,аз ползвам даже някой неща ,с които дядо ми е работил
valat111 - специалист
В Практикер продават Stanley, но като за Произход от Китай, цената е безумно висока.
valat111 - специалист
От цената на едно длето на Стенли, вероятно десетчленно китайско семейство се изхранва няколко месеца.....
housedoktor - майстор
Всичко се прави в Китай вече,трябва да се свиква с това .Нали не мислиш ,че фирма с 90 г история и лидер на пазара ще позволи някой да продава калпава стока с нейното име?Аз имам френски ,американски и английски Stanley,и разлика не намирам в качеството.Ако те притеснява произхода -купи си Bahco- шведски са .Незнам доколко е оправдано за непрофесионална работа обаче
bonevvv - специалист
Благодаря за мненията!
housedoktor написа:
Явно си прескочил хубавите инструменти на щандовете .
Явно наистина съм ги прескочил. Иначе гледах тези комплекти на Marples от англиския ebay:
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-IRWIN-MARPLES ... 3899wt_905
http://cgi.ebay.co.uk/Irwin-Marples-M44 ... 734wt_1139

Какво ще кажете за тях? С доставката до BG излизат около 90лв. Хвърлил съм око на втория комплект. Дали могат да се намерят подобни тук и на каква цена? Да знам дали има смисъл да купувам от Англия. За тези Narex - можеш ли да кажеш нещо за цената?

А що се отнася до рендета, предполагам отново същите марки? Има ли ги тези металните по големите магазини?
valat111 - специалист
Хаусдоктор, отклонявам се от темата, чел съм ти мненията за зелена серия на БОШ. Те също имат дълга история.
boltik - специалист
Да се изкажа и аз :lol: Изкам да само да кажа,че марката ..Нарекс.. са чешката гордост.Имат повечко метал в тях,но са много здрави.Мога смело да кажа,че са конкуренция на такива фирми,като Хилти и др. от същия клас.За тази жълтата техника още от години се знаеше,че до 2години ще работи и след това на болука.Говоря за автомобилите им.Просто такава им е политиката.Гледам появиха се едни Макити на битака по 3 в куфър и за цена на една от по-предните години.Казно направо,като на килограм.Да се чудиш какво да си купиш.Бащата казваше,,Същата боя друг цвят,, :-D
housedoktor - майстор
За рендета: Record,Irwin ( правят и добри длета ) ,Faithfull и естествено Stanley.В Англия инструментите са на мн изгодни цени ,ако си поръчваш,то поръчай си и диамантни точила (Diamond Sharpening Pad )2 вида и ще имаш длета бръсначи .А за Бош-разликата между синият и зелен Бош е огромна ,колкото и да съм против зеления за профи работа ,трябва да призная ,че синият ми е от фаворитите
и аз да се изкага по темата
имам кам 50 длета
TOPMASTER
3 ГОДИНИ ВЕ4Е РАБОТА С ТАХ
  • 1
  • 2

Тема "Качествени инструменти - от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: