Всичко за дърводелството
ogib - помощник
Здравейте колеги и Вие майстори,
наскоро слагах дюшаме на вилата и ми останаха около 15-20 дъски 3см/10см/4м и около 10-15 талпи 5см/5см/2м.
Дайте съвет какво да правя с тях, то е грехота така да ми стоят!
Предварително Ви благодаря за майсторските съвети!
housedoktor - майстор
Цветарници,малка порта, капак някакъв ,оградка (след обработка).Аз дори свалените дюшемета ги рендосвам и ги ползвам (на снимката) .Вкарай малко фантазия :-D

Прикачен файл

S6301494.JPG
S6301494.JPG (84.47 KиБ) Видяна 2158 пъти
ZEDYCUS - майстор
От дюшаме съм направил вече 2 плота за маса, едната е 2 на 1м. Лепил съм ги с Ц200. :partyman:
От останалите парчета ще правя и врати под камината. Избор имаш голям.
EDI - майстор
Рамки за легла.Слагаш отгоре матрак и става много добре.Някъде бях пуснал снимка из моите теми.
ogib - помощник
EDI написа:
Рамки за легла.Слагаш отгоре матрак и става много добре.Някъде бях пуснал снимка из моите теми.
Това с рамките за леглата ме заинтригува! EDI ако имаш метни няколко снимки или ми кажи къде да потърся, ще съм ти благодарен!
Благодаря предварително!
EDI - майстор
Ето тук намерих две.

Прикачен файл

DSC00447555555555555555555555.jpg

Прикачен файл

DSC004485555555555555555555.jpg
DSC004485555555555555555555.jpg (112.11 KиБ) Видяна 2078 пъти
ogib - помощник
EDI, много благодаря... надявам се успея да го сглобя! Много ми харесва как си го направил!
Благодаря още веднъж!
Ще сложа снимки, обещавам
EDI - майстор
Не е сложно, ще се справиш.Страниците и табличките са от по 3 слепени парчета.Ползвах С200 доколкото помня, пристягането с няколко стяги докато изсъхне.От горната страна е махнато перото и е шлайфано.домързя ме да махам нута, ама той си е отдолу и не пречи.Краката са от 4 парчета греда 8Х8 и са хванати с коларски болтове с разминаване по височината.Този матрак на снимката е стара работа, с дървена рамка отдолу и ляга на четирите крачета, като в средата на дългите страници е подпрян с две летви 4Х4 дълги около 30-ина см.
nikel - специалист
Ако вместо крака сложиш четири дръжки за ръчна количка ще стане супер.
Те са букови, струговани, дълги около 30 см. и струват по 2-3 лева.И се намират във всеки железарски магазин.

Тема "Останали дъски от дюшаме, какво да правя с тях?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: