Всичко за дърводелството
mi6osf - специалист
От началото на любителските си занимания с направа на разни мебели за дома работех с различни марки ПДЧ.
Поне по мои наблюдения най-добрата комбинация качество/цена е на ЕГГЕР.
В момента имам известни колебания за поредните мебели (за мен са лично) дали да ползвам ORMA.
Предалагат го ф-ма Роси. В същото време Кроношпан е с леко по-висока цена, качеството го познавам доволно.

Моля , ако някой е позлвал ОРМА и има впечатления да сподели.
Ще режа около 10 големи плочи и не ми се рискува и да разбера след това, че е келяво като Габровницата.
Давам за сравнение Кроношпан, защото цените им са сходни, предполагам и качеството им ще е на кантар.
Колебанията са ми точно между тези 2 марки. (ORMA vs Kronospan).
shadowman - майстор
За мен орма е по-добро от кроношпан, работя по-често с орма поради рехавите плоскости на кроношпана (изкючение донякъде прави серията контемпо + някои нови декори), като цена са на кантар (контемпо е по-скъпо), листовете на орма са 3.66/1.83 а кроношпан са 2.8/2.05. Щом си гледал орма в роси погледни и акритас, за мен той е по-здрав от орма и го тача най-много щото е по-евтин от егер, но е плътен .
mi6osf - специалист
Явно правилно съм се начосил, ще разгледам и Акритас-а все пак.
Блог-чето псочено в поста след мен четох преди време, но на мен ми трябваше мнение на база реална работа, а не просто някакви си статии.
Shadowman, човече почти нявскъде се включваш в темите и помагаш, Благодаря ти за пореден път.
Явно си от малкото хора, които осъзнават, че това е "Направи си сам", повечето все мълчат, крият разни тънки пинизи и т.н., в срах някой да не им вземе занаята.
shadowman - майстор
Докато сме тук ще помагаме с кото можем.
Инак преди години (6-7) рязах едно венге на кроношпан и по средата цепнато на две, мушнах си ръцете и го разцепих като се отдели близо квадрат, почти всички стари декори са им рехави. Габровница си ги знаем, пред повече от година роси ги продаваше, но ги внасяше от Турция от оргиналдъто фирма (кастемона) и бяха по-добри от нашите и бяха със структора различна от шагрена. Орма са по-здрави, направило ми е впечатление, че посредата са малко рехави а към края са по плътни и както казах акритас си ги тача заради добрата цена и добрата плътност. Ще дам един пример с кантиране на габровница или кроношпан бе... объркан кант и го разлепям а той излиза с много трески.
SoWhat - специалист
Там изрично съм споменал - "..според моите наблюдения и пряка работа с ПДЧ...".
Точно с тази цел съм я писал - за информация.

Успех.
mi6osf - специалист
So What оценявам блога ти, но не бях сигурен дали е писано на база лични впечатления и затова не се доверих на 100%.
Кроношпан Контемпо тествах едно парче и не ми се стори рехаво както предишните им изпълнения и като компромис цена/качество май ще се спра на ОРМА-та, пък каквото сабя покаже.
Габровница бях принуден да позлвам преди време за надстройка на купешки гардероб, заради специфичният цвят. Сглобих го, но определно не съм доволен, свредлото влизаше като в масло, но успях да го събера елементите с винтове.
Това, което ще правя сега ще бъде на 90% с минификс и дибли, пък и е за лично ползване.
В предвид това, че не съм в собствено жилище някой ден може да се наложи да се разглоби и пренесе и не ми се иска да стигам до моменти както с въпросният гардероб от ПДЧ Габровница да пренасям цял, защото рискувах да не осъществя повторното му сглобяване.

Благодаря за мненията, ще търся още съвети от Вас при осъществяване на замисъла за направа на мебели.
Sandman - специалист
Да споделя малко опит :)
Значи, почнах да правя мебели за детската стая. След прочетениото в блога на Колегата, се спряхме на ОРМА. По-конкретно при РОСИ. Имат много голям избор на цветове, но в сайта и на живо се различават доста.
Ние взехме ТОПЛО ЖЪЛТО и БОРДО.
Ето как изглежда жълтото от близо:
Изображение
Изображение
Изображение
Ето и целия албум: http://sandmanbg.snimka.bg/?album;aid=6 ... d=26790755

Не че да им правя реклама на РОСИ, но съм доволен като цяло(въпреки, че ми объркаха врзтите на гардероба :) )
Разкроя го рязаха в Г.Оряховица. Чаках ги 20 дена. Иначе, пристигна на отделно пале, перфектно нарязан и подреден. Няма никъде отлюспено или надрано. Явно машините са им хубави.

Бордото е малко по-рехаво от жълтото, но ми харесва. Ще снимам и него по някое време.
:)

Тема "Мнения/Избор на марка ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: