• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
comunikator - специалист
Здравейте!
Искам да попитам дали някой има чертеж,скица за изработка на дървена къщичка за птички.
Рових се по нета,но не си харесах нищо или ми се виждат много сложни или пък прекалено грозни.
Тя ще е в градината по скоро като декорация от колкото по предназначение.
Говорим за нещо малко около 20-30см детето да се радва :roll:
comunikator - специалист
Не споделих и др проблем ,че всичкия материал ми е летвички 0.5/0.6/0.7/0.8мм дебели и 12/20/30/40/50/53/60/65мм широки др материал нямам :wink:
masterval - майстор
С летви ще е много трудно. Би могъл да изрежеш заготовки от остатъци ламиниран "паркет" и върху тях да наковеш твоите дъсчици.
За по-лесно покривът може да бъде едноскатен. И не пропускай стърчишката под отвора, че в парка на Военна академия видях празна къщичка без стърчишка - явно не се беше намерило толкова твърдоглаво птиче, което да си влиза вкъщи устремно като кълвач.
mumar - специалист
Все нещо ще се пригоди- ползвай идеи здраво! :wink:
http://www.google.bg/search?hl=bg&clien ... 24l0.1l1l0
comunikator - специалист
Ето какво стана.... преди да я лакирам

Прикачен файл

Мое производство 19-1 (Small).JPG
Мое производство 19-1 (Small).JPG (55.41 KиБ) Видяна 7712 пъти

Прикачен файл

Мое производство 19 (Small).JPG
Мое производство 19 (Small).JPG (60.87 KиБ) Видяна 7712 пъти

Прикачен файл

Мое производство 19 (Small).JPG
Мое производство 19 (Small).JPG (60.87 KиБ) Видяна 7712 пъти
comunikator - специалист
При положение,че ще седи само на слънце и ще я вали дъжд постоянно с какъв лак е препоръчително да я лакирам? (бих искал да е по тъмен лак)
vitrinabg.com - специалист
Чудесна къщичка е станало.Виж някакъв лак на водна основа,като цвят палесандър мисля ще седи добре. Хубаво е да импрегнираш дървото и основата с иммпрегнант също на водна основа.
Sk4 - специалист
точно това търсих...... имам доста синигери на вилата, но котката ги оправя бързичко
  • 1
  • 2

Тема "Дървена къщичка за птици" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: