Всичко за дърводелството
profesionalist_wood - майстор
Гледам два банцига на Метабо и Макита,параметрите им са сходни,дебелината на рязане,дължина на лентата.Разликата е че Макита си има вградено осветление с 6 LED светодиоди,контейнер за прах,регулатор за наклона на колелата според модела на лентата,има си колелца и може да се премества из помещението.Японско производство е. :lol:

Метабо има приставка за лентов шлайф и за кръгово рязане който не е включен в комплекта.Не се знае къде е произведен. :?

Макита- http://www.hhhservice.com/magazin/profe ... 00f-makita

Метабо- http://www.stroi.bg/p/art0001895-bancig ... 7-dnb.html

Драснах един ред защото съм им хвърлил по едно око и мисля да отида до макита да ги разгледам,може да се обзаведа с тях :-D и ще са за професионално ползване.
EDI - майстор
Един приятел има МАКИТА-та.Японска, японска, ама и там вече я подкрахаха пред просото за дребните работи.В комплекта му имаше ръждиви болтове за сглобките, освен това стоманата им беше мека като кашкавал.Имаше остатъци от отливката, та се наложи да прешлаюфа малко за да може да намести регулиращите лагери.И някои други такива "китайски" дреболии - малко ръжда, недобро боядисване :lol: , но иначе машината работи много добре.Според мен който и да избереш от двата ще ти върши добра работа.
Еееее та чак ли толкова са го осрали японците,та нали уж имат добра репутация и качество :? ....а то цигании,идеята ми беше да си го взема без да го поправям,явно са вече на нивото на АЙНХЕЛ :x ,такъв видях в бриколажа,просто се разпадаше,сякаш е детска играчка а не сериозен инструмент :lol: :-D
EDI - майстор
Ами и при тях нещата май натам отиват за дребни неща.Но иначе машината е оса, доволен е от нея.
Благодаря за мнението,по-късно ще кача снимки на бисквит машината ми в твоята тема.
Та предполагам,че и HOLZMANN също циганеят? Ех колко ми липсваха машинките от СССР,прости,груби но вечни :roll: Имам много добри спомени от старите флексове Елпром са направо железни... :rock: Имам и от старите гедерейски шублери от по 30-35 години и не са мръднали,скоро купувах на евромастер,за нула време се скапа :x Сега само мога да си спомням онези машини въпреки недостатъците :cool:
EDI - майстор
И аз съм с такъв шублер от старите, вече 30 години меря с него, а преди това вуйчо ми го ползваше.И при ХОЛЦМАН ще е така, те пък си правят машините в Китай.В общи линии вече няма качествени здрави машини, с някои изключения.Да йда видим каква машинка за бисквити си взе.Моята я ползвах вече, ще върши добре работа.
Идеята ми да взема банциг беше да режа разни кривини за дърворезбата с дебели дъски 16 см....ама сигурно мога да се спра на зегето на FESTOOL,поне е качествен и ще реже 10 см дъски и талпи :-D ,преди години ни водиха на обучение във офиса на фестул и знам,че може да прави такива сложни пируети с които обикновено зеге няма как да стане и си има специална приставка с която не се криви ножчето при рязане

Тема "Мнения за банциг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: