• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
gogorog - специалист
Здравейте, имам един въпрос? От около 3-4 месеца са ми монтирани от незнайни(заварени) майстори интериорни врати в дома ми. Същите се водят тип "безфалцови" и се затварят плътно, тъй като са оборудвани с безфалцови (лагерни) панти за затваряне. В момента едната ми врата е увиснала и стърже леко по пода. Как може да се оправи това и може ли да се извърши от неспециалист като мен. Вратата ми трябва да се дооправя и регулира или това се може да се регулира от пантите? Пантите са този тип: http://www.vrati-varna.com/?p=516 (не правя реклама на сайта).
Chefo77 - майстор
Не съм сигурен, че проблемът е в самата врата - провери дали са пристегнати всички винтове. То няма какво да и увисне на пантата...
Майтап майта, ама ... да не идва от пода проблема?
Последна промяна от Chefo77 на съб юни 02, 2012 6:04 pm, променено общо 1 път.
gogorog - специалист
Всички винтове са пристегнати. До сега всичко си беше наред, но от скоро вратата увисна и опира отдолу в пода, а видимо няма нищо нередно.
Последна промяна от gogorog на съб юни 02, 2012 8:47 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Затваря ли се нормално?
VLADO66 - майстор
Провери дали фугите на вратата са еднакви навсякъде при затворено положение.Ако са еднакви значи не е увиснала.
gogorog - специалист
Има разлика в няколко (1-2) милиметра. Какво да правя сега?
VLADO66 - майстор
Намери линк към пантите или ги снимай.
masterval - майстор
Едва ли е от пантите. На касата откъм пантите наложи нивелир, ако имаш по-дълъг, нещо като 120 см. Мисля че може и пяната да се е отлепила и цялата каса да се е изкривила. Тези дни имаше и много влага, това също се случва.
gogorog - специалист
Пантите съм ги посочил в линк. Колкото до касата утре ще й сложа един нивел.
rum_sz - специалист
Я клъцни вратата от долу с 2-3 мм.От земетресението е.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с увиснала врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: