Привет. Когато се направи дадена мебел с плоскости, разкоени и кантирани от фирма за разкрой, как се определя крайната цена за клиента?
- 1
- 2
Всичко за дърводелството
king82
- специалист
19 мнения в "Цена на мебели"
mcm
- специалист
На пазарлък, правиш си проекта и обикаляш по фирмите и където ти е най изгодна цената поръчваш. Преди няколко години години ми трябваха врати за вграден гардероб, пдч около 3,5 кв.м., 6 врати. Разкрояване, кантиране и пробиване отвори за изхвърлящи панти с техен материал. Офертите бяха от 170 лв до 90 лв спрях се на 90 лв.
king82
- специалист
Ама не съм обяснил правилно. Имам впредвид да направя мебел за някой човек. Да речем, че плоскостите и обкова струват 100 лева,колку да си хвана за труд? Хем човека да е доволен(цената да е по малка от купешка мебел), хем и аз да съм на кяр.
Преди 3-4 години като не съм можел да си направя мебелите за себеси и съм ги поръчвал някъде,как смятат колко струва?
Преди 3-4 години като не съм можел да си направя мебелите за себеси и съм ги поръчвал някъде,как смятат колко струва?
rum_sz
- специалист
-http://www.mobbo-bg.com/index.php?show=s&sid=16
-Материалите се уножават по 5 и получаваш сумата за труда.
-Транспортни разходи.
-Качване на готовата продукция ,ако е на ръка,циганите вземат от 15-20лв на етаж.
-Режийни ток,вода,заплата,данъци итннн............
-Успех .
-Материалите се уножават по 5 и получаваш сумата за труда.
-Транспортни разходи.
-Качване на готовата продукция ,ако е на ръка,циганите вземат от 15-20лв на етаж.
-Режийни ток,вода,заплата,данъци итннн............
-Успех .
LazarGanev
- "Велик майстор"
rum_sz написа: -Материалите се уножават по 5 и получаваш сумата за труда.Това ме накара да си спомня далечната 94-95г, когато търсех по обяви плочкаджия да ми нареди теракота. Където и да се обадя, навсякъде ме питаха какъв е теракота - български или вносен. Питам какво значение има? Тогава българският беше още тип "соц." - грозен, крив и евтин - поне три пъти по-евтин от вносния. Никой не ми отговаряше защо ги интересува какъв е теракота, но накрая един се изтърва, че колкото е цената на теракота, толкова е и цената на труда - т.е. - ако е 5лв - ще работи за 5лв/м2, ако е 20лв - ще работи за 20лв/м2. Току-що навлизахме в пазарна икономика и още нямаше правила

ПП.
rum_sz - не си му предвидил печалба на човека, само за ляб ли да работи?

king82
- специалист
Материалите се уножават по 5 и получаваш сумата за труда
Мерси,ама нещо не е съвсем така. Значи аз съм от Габрово,Тука цените за разкроени плоскости са следните: цена на плоскост 1 кв.м е 17 лв + 15% фира слагат=19,55лв/кв.м
1м кантиране с фирата е 1.25 лв.
Есента си правих един гардероб за в една ниша 2.6м висок и първо обиколих няколко фирми да проуча малко цени да ми го изработят. Цената беше 500-550 лева и вече имах база за сравнение. На мене ми стъпи 270 лева с панти,дръжки и крачета. Та ако 270 го умножим по 5,става малко 1350 лева нали?
Мерси,ама нещо не е съвсем така. Значи аз съм от Габрово,Тука цените за разкроени плоскости са следните: цена на плоскост 1 кв.м е 17 лв + 15% фира слагат=19,55лв/кв.м
1м кантиране с фирата е 1.25 лв.
Есента си правих един гардероб за в една ниша 2.6м висок и първо обиколих няколко фирми да проуча малко цени да ми го изработят. Цената беше 500-550 лева и вече имах база за сравнение. На мене ми стъпи 270 лева с панти,дръжки и крачета. Та ако 270 го умножим по 5,става малко 1350 лева нали?
- 1
- 2
Тема "Цена на мебели" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература