Всичко за дърводелството
Mega - специалист
Колеги, дайте джокер за ел. ренде в среден хоби клас. Предимно за вилата и до 200 лв. да речем. Ако е малко бюджета може и повече. Кое си заслужава парите?
професионал - специалист
Аз си купих Скил за 99лв и ми свърши перфектна работа за рендосването на едни ребра за покрив.Не бях работил дотогава с ел-ренде и си мислех,че това е което му трябва на човек, но преди време ми се случи да работя с един стар Бош - не зелен - и въпреки лошия външен вид останах очарован от лекотата с която рендосва стари (поне 30 годишни) букови талпи - никакво натоварване!За малки нещица обаче и Скилчето ще ти свърши работа.
ZEDYCUS - майстор
Един глас за Бъджет, имам такова от 4 години-60лв беше, има изработено- беседка и навес с барбекю, сменил съм само 2 комплекта ножчета -10лв комплекта в Практикер на Блек ендекер. Друг вариант са Байкал за 60-70 лв как се договориш в продавалника. :-D
Chefo77 - майстор
ZEDYCUS написа:
Един глас за Бъджет, имам такова от 4 години-60лв беше, има изработено- беседка и навес с барбекю, сменил съм само 2 комплекта ножчета -10лв комплекта в Практикер на Блек ендекер. Друг вариант са Байкал за 60-70 лв как се договориш в продавалника. :-D
Още един глас за това ренде. Първо че си изби парите на третия час след като го купих, това е едно на ръка и не касае темата. Рендоса сума врати, сума квадрати ОСБ и когато бях решил, че ножчето вече е дало фира, се оказа че ... има гениален и суперелементарен начин за регулиране - и в момента е пушка. И аз мислех за зелен Бош, бях тръгнал към магазина, когато си промених решението и обърнах към Практикер, но честно - не виждам нито едно предимство на зеления Бош пред 3 Budget-а - гаранция ще го надживеят и при професионална употреба.
rum_sz - специалист
С готовите пластитни ,ми ляга по скъпо по добре търси с ножове .Говоря от позициятна че аз го използма повече за талашита ,което много бързо изхабява пластините.Дори съм готов за замяна .Защото имам стари ножове от абрихта ,който с ракетата като се разделят на две стават две ножчета.
Заточване на 1 см 0,12ст.
0,20см по 0,12ст около 3лв.

http://www.toolpak.bg/product/122/dalgi ... esko-rende

Абе при плот кухнески 30мм издъхват.
Ако е за чам по -дълго време ако не се счупят на две.Хубвото е че са двустранно заточени.

От 10-15 лева лягат като консуматив. :?
Ако има малко натоварване си струва,но при жестока работа излиза скъпичко с пластините.
profesionalist_wood - майстор
Моя съвет е да си вземеш ренде РНО 20-82 за 199лв е такова ренде нема,изби парите си,работи безотказно 6 години :-D
И има една особеност преди да купиш,погледни първо на етикета да пише Made in Switzerland,ако го има,гаранция че ще работи доживот :wink: Не си помисляй да взимаш друго производство от Тайван,Малйзия,Румъния....!!!
Частите са достъпни и още ще ги има по магазините на бош.
Mega - специалист
Благодаря на всички, ще погледна посочените машини. ;)
rum_sz - специалист
Колкото ,е по мощтно толкова по добре.
Но според мен трябва да се помисли и за консумативите ,който в последствие ще се използват.

Защото първият ми принтер беше ,мастиленоструен - 50копия и свърши.
И после започна голямото охкане ,една маркова касета с цвят 10 лв.
Започнах да пълня касети с мастило ,течове ,цапаници ,засъхнали глави.................
Според мен когато се купува инструмент , си е за цял живот .
Успех ,е па щтракни после едно фото да видим придобивката.

Тема "Идея за електрическо ренде хоби клас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: