Всичко за дърводелството
service_chocho - специалист
Някой знаели как се монтират въртящите механизми за тв шкаф гледам че има два вида едни ламаринени и някви съчмени кръгчета
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И аз се чудя.
Изображение
има и едни като пръстенчета обаче има и друг проблем на телевизора тежеста му е отпред и ми се струва че ще заяжда
invizitor - специалист
най-простия начин за монтаж при снимката по-горе е на мястото на тези винтчета,които са хванати за долния(неподвижен) плот е да се направят проходни отвори и през тях да минат съответните болчета с гайки,но първо се завива механизма към горния(подвижен) плот,като болчетата са поставени предварително в дупките и след това се нанизват по местата на долния плот.става бързо и точно и ако не пречи да се виждат гайките отдолу значи всичко е наред

а за тежеста на телевизора:пробвано е-не заяжда
болчетата които се слагат предварително нетрябвали да са коларски които главата им се зачеква в отвора и при стягане не превъртат и от долу няма ли да е грозно като стърчат гайките и другата плоскост би трябвало да е със болтове щото с видийки ми се струва малко слабияко.Това ли е единствения начин за закрепване на стойката ?
invizitor - специалист
това е най-простия,здрав и лесен начин с минус гайки отдолу.ако не ти се струва здраво с винтове за горния плот можеш да сложиш и там болчета с фрезенк да им скриеш главите в плоскоста и телевизора отгоре и няма да се виждат.

ако искаш да не се виждат гайки отдолу на долния плот можеш да го завиеш със самонарезки отдолу през плота и ламарината отгоре.но пак трябва да си закрепил горния плот към въртележката.слагаш това цялото където искаш да бъде,някой сяда отгоре да не бяга,ти лягаш отдолу и бой със самонарезки където искаш.и двайсет да сложиш няма да сбъркаш.

има и едни пластмасови кръгли въртележки.монтажа е същият.
profesionalist_wood - майстор
Аз търся отдавна такива,дори по железариите ги няма :?
ZEDYCUS - майстор
http://www.rosi.bg/vartiasht-mehanizam-797.html Търси в магазин за мебелен обков. :partyman:

Тема "Въртящ се тв шкаф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: