Всичко за дърводелството
nonecon - напреднал
Здравейте,
Регистрирах се за да попитам компетентните дърводелци възможно ли е тази дървена врата да бъде обърната и от дясна да стане лява( или обратното)
Едно, че съм момиче, второ, че съм с кашкавалени пръсти, и не мога сама.
Касата така била поставена, че не може да се маха за момента- в смисъл, ще стане строителна площадка, а не това е целта. Има ли начин с минимално цапане, да се обърне вратата и колко горе долу ще струва?
torbalan - Дървен философ
Не разбрах какъв точно е проблема?

Ако касата е леко отлепена от стената и искаш да го попълниш - може с акрилен силикон - около 2 лева е опаковката и около 3 - 4 пистолета, с който се маже...

Ако акрилен силикон - cerasit ft101 - работи се по същия начин, но става по-устойчиво на всякакви влияния... е, малко по-скъп е - 7 - 8 лева за опаковка (предполагам)
shotik - майстор
nonecon написа:
Здравейте,
Регистрирах се за да попитам компетентните дърводелци възможно ли е тази дървена врата да бъде обърната и от дясна да стане лява( или обратното)
Едно, че съм момиче, второ, че съм с кашкавалени пръсти, и не мога сама.
Касата така била поставена, че не може да се маха за момента- в смисъл, ще стане строителна площадка, а не това е целта. Има ли начин с минимално цапане, да се обърне вратата и колко горе долу ще струва?
На този тип врата може да се преместят пантите на другата страна и съответно и бравата,ако е само да се отваря на обратната страна в това помещение.Ако трябва да се отваря в другото помещение ,вече трябва да се разбива или ако касата позволява да се обърне там/не се вижда от снимките другата страна на касата/.
Ако беше написала и от кой град си ,щеше да е още по-добре,във форума има от цяла България ,даже и няколко човека,които са по света.
EDI - майстор
Възможно е обръщане и само на отварянето и преместване от другата страна, но си иска ръка.В къщи на три врати съм променил отварянето.Махат се первазите и остава само касата.После нови винтови панти, слага се перваза, на който ще са пантите, навиват се, пробива се за бравата, закачва се вратата и после се правят другите первази по вече поставената врата.Не е сложно, но е играчка, няма да можеш сама.
nonecon - напреднал
Става дума за София, кв. Гео Милев.

Искам само да се обърне вратата и да си се отваря в същото помещение, а не в друго.
Условието е касата да не се мърда, защото тъкмо е пребоядисано, нямам никакви пари за да се разправям със замазване и тн.
Моят баща принципно разбира от строителни дейности , но е хем зает до много късно, хем болен и не му се занимава, само отсече , че не можело и това е.

Затова ми препоръчаха този форум :)
Ако някой може да го направи срещу скромна сума :)

Тема "Помощ за обръщане на дървена врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: