• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
whispersound - помощник
Здравейте.След като успешно си сглобих холна секция,реших да си ударя гъза в тавана ,и да си направя гардероб с плъзгащи врати. :-D Като всеки друг нищо не разбиращ ентусиаст,си направих скица,оразмерих плоскостите,и оттам изникнаха неизвестните в цялото уравнение :? .Това е скицата на гардероба

Въпроса е как да оразмеря вратите ,колко разстояние се оставя за плъзгащия механизъм? И със сигурност си мисля че трябва да има 2 делителя по средата на разстояние един от друг,за да може чекмеджетата да се разминат с враттите
Надявам се да ми помогнете

Прикачен файл

Untitled.jpg
размерите са 1600/2200/600..
Untitled.jpg (13.08 KиБ) Видяна 5817 пъти
evdoki - специалист
Първо си купуваш хубав механизъм за плъзгащи врати. Четеш внимателно изискванията но производителя за минимални растояния, и се съобразяваш с тях.
В идеалният случай чекмеджетата трябва да са по- малки от широчината на вратата, за да могат безпрепятствено да се отварят и затварят. Предлагам ти да направиш повече делители, или по- малки ниши.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Кое наричате "делител"?
bisplus - специалист
Най-вероятно става въпрос за вертикалата плоскост в средата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мина ми през ума, но не си предтсавих как/защо повече делители.
maroka - специалист
За да ти се отварят чекмеджетата се слага челна бленда(дистанцираща), в твоят случай откъм делителя.

Вратите и размера на блендите се оразмеряват съобразно механизма, или по-точно спрямо видимата част на профила, защото тя определя застъпването "врата зад врата".

Като заговорихме за механизми си вземи хубави, да не ти се огънат вратите после :)

И имай предвид, че делител, рафтов еи боксове са ти по-плитки заради плъзгането, тоест минималната дълбочина на гардИроба трябва да е 60 см, препоръчително 63-65 см.
whispersound - помощник
Да ,рафтовете и делителя съм ги предвидил по плитки по принцип,но при един разговор набързо ,набързо с един дърводелец ми сподели че трябва да оставя 10см. за механизма.затова плотове съм дал 43см а делител 44см.Но 10 за механизъм ми се струва много,а и честно казано не съм търсил все още,и най добре ще е да го взема и по него да трръгвам нататък.Главно ме интересуваше,как да отделя челата на чекмеджетата от вратите.Ходих да скаутвам в един магазин :-D ама там мострата беше само с рафтове :cry:
maroka - специалист
whispersound написа:
Да ,рафтовете и делителя съм ги предвидил по плитки по принцип,но при един разговор набързо ,набързо с един дърводелец ми сподели че трябва да оставя 10см. за механизма.затова плотове съм дал 43см а делител 44см.Но 10 за механизъм ми се струва много,а и честно казано не съм търсил все още,и най добре ще е да го взема и по него да трръгвам нататък.Главно ме интересуваше,как да отделя челата на чекмеджетата от вратите.Ходих да скаутвам в един магазин :-D ама там мострата беше само с рафтове :cry:
10 см са достатъчни...минимума ти е 9, поне при повечето механизми.

На 44 см вътрешна дълбочина обикновен лост за дрехи няма да стане, трябва да слагаш изтеглящ се.

За челата...правиш бленда около 5-6 см, която стои към делителя и дистанцира отваряемите чела от застъпването на вратите.
sasooooooooo - "специалист"
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 52&start=0
Прегледай моята тема. Гардероба ми е 163/200. Мога да ти дам и допълнителните размери.
whispersound - помощник
Добре ,ако реша за вариант с отваряне ,какви панти трябва да използвам за да не увиснат вратите ? Или има някакви механизми.
Не че съм се отказал от плъзгащите ,но разглеждам алтернативите
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за гардероб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: