Всичко за дърводелството
newmember - специалист
Здравейте! Нямам къде да пренеса до нас цял лист OSB, а ми трябват две парчета 605х285х(9-10-11)мм. Но няма нужда да ги реже, просто да е близо до този размер и аз ще ги дообработя някак. Цената не е висока, но не режат никъде това чудо :) Сетих се да питам тук колкото и тъпо да звучи ... Или да знаете място, където да има? Пробвал съм с MDF, но се огъва след време, а дървесината издържа сравнително добре.
Последна промяна от newmember на пон сеп 03, 2012 7:51 am, променено общо 2 пъти.
SoWhat - специалист
В Бриколажа не режат ли? По принцип, като правя някакви дребни корекции, ходя там.
newmember - специалист
Няма и там. вече, явно преди е имало.
Chefo77 - майстор
И ОСБ-то се огъва.
newmember - специалист
Всичко се огъва, но за целта и мястото където ми трябва ОСБ-то ще държи равно (вече е изпитано, просто старите плоскости бяха подменени заради други причини), докато МДФ-а (8мм) е с голяма гърбица ... Иначе нямаше да питам за това. Честно казано е голяма простотия да режат всичко и само това да е на листове, точно когато го намеря за най-приложимо :supz: Винаги нещо те спъва да си дадеш парите когато отидеш до магазина =D>
newmember - специалист
Мислех, че това с пускането на тема тук ще е тъпо, но не очаквах толкова зле да бъде :o Да се надявам, че просто няма хора от града, а не, че никой от подфорум дърводелство няма нещо залежало в мазето. Дори никой не предложи като идея нещо по-различно от големите търговски обекти - някой склад или магазин за мебели ли и аз не знам вече ... За 0,34 кв.м. да купя лист 3 кв.м. :evil: Иначе аз продължавам да търся :?
profesionalist_wood - майстор
Наложии ми се днес за първи път да режа парчета от МДФ,ПДЧ и техния прах канцерогенен ли е при вдишване? Чувал съм че някои съдържали много меламин при покритията
newmember - специалист
profesionalist_wood написа:
Наложии ми се днес за първи път да режа парчета от МДФ,ПДЧ и техния прах канцерогенен ли е при вдишване? Чувал съм че някои съдържали много меламин при покритията
Нищо страшно. Цял ден навън да не мислиш, че дишаш нещо по-малко канцерогенно? След няколко месеца ще си като нов, но трябва да си правиш инахалации с лайка и други билки, най-малкото! Другия път си вържи една мокра кърпа около лицето ако нямаш медицинска маска!

ЕДИТ:Ти от руски форум ли идваш? Справка - подписа ти.
SoWhat - специалист
Явно малко са хората, които ползват ОСБ.
Но с толкова малка дебелина...! По принцип всичко се огъва. Дори и метални да сложиш.
Парчета излишни 18ПДЧ колкото искаш. Но друго нямам.
Иди в Съливер. Там има парчотии, които ги пазят за горене през зимата. Може да намериш нещо, което да свърши работа.
duco - специалист
Също може да питаш по строежи слагат такива плоскости по покривите .

Тема "Някой от Пловдив да има излишни изрезки OSB плоскости?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: