• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
marmoz - специалист
Имам бързо /спешно/ питане,благодаря на всички отзовали се :)
Имам отрязано /от фирма/ ПДЧ,в единият краи трябва да отрежа правоъгълник ,трябва да е почти перфектно защото ще го кантирам след това и ще е видимо.Проблема е че незнам с коя машина да го направя зегето-криви ,може би с циркуляра , фрезата /ама трябва шаблон ........ :? Помогнете :)
Прикачен файл:
123.jpg
123.jpg (7.37 KиБ) Видяна 4334 пъти
MrMurdjo - майстор
Качествен зеге трион не криви. Или ако криви, то е от майстора :)
Циркулярът трябва да е с относително голям диск и максимална дълбочина, почти по диаметъра му, иначе ще се отреже твърде косо, ако трябва да е точно и от двете страни.
Може и с оберфреза по шаблон с опипващата пластина монтирана, а шаблонът изрязан със съответното наддаване в размера. Но ъглите ще са заоблени с радиуса на фрезера.

П.С. Сега видях, че то всъщност е отрязване на ъгълче, не отвор. То това и с фин дърводелски трион може да се постигне, забравил съм как точно се нарича.
marmoz - специалист
MrMurdjo написа:
Качествен зеге трион не криви. Или ако криви, то е от майстора
Е моито не е от наи-качествените,пък и "от почерпки ми тртепери ръката" :) Не чупи ли зегето една от страните на ПДЧто?
MrMurdjo написа:
Циркулярът трябва да е с относително голям диск и максимална дълбочина
С диск 305мм,максимална дълбочина на рязане: 95 mm/,ама не съм го правил та незнам :)
MrMurdjo написа:
фин дърводелски трион може да се постигне, забравил съм как точно се нарича
Ако става дума за пасвател,Е ТЕ ТОВА ГО НЯМАМ :) С ножовка ще стане ли? :)
kalpev - специалист
Може със зеге с нож за чист сряз (за ламинирани повърхности също) или ел.трион да го изрежеш на 5,7-5,8 см, а после с шлайф да го изкараш до 6 см.
Последна промяна от kalpev на чет ное 08, 2012 7:42 pm, променено общо 1 път.
kalpev - специалист
Шкурка с равно трупче имаш ли?
kalpev - специалист
:wink:
Те, щото нашите дядовци само с шлайф са работили...
Пожелавам ти търпение и успех, и после да се похвалиш с резултата, каквото и да си избрал за начин.
рулом - специалист
Има ножове за зеге за прав сряз на дебели плоскости, нещо подобно са на това, но с по-голяма ширина на ножа в началната част:

Изображение
SoWhat - специалист
С шкурка трудна работа за изглаждане. А и може да се накъртят ръбовете. Жалко, че нямаш шлайф. Когато ми се налагат такива малки и точни срезове - с тънък диск за неметал.
  • 1
  • 2

Тема "Изрязване на правоъгълник в ПДЧ с какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: