Всичко за дърводелството
vstoykov - специалист
Искам да си разширя бюрото в посока към тавана (не ми харесва, че има гола стена, която не е оползотворена) и търся фирма във Варна, която да предлага качествено рязане и пробиване на ламинирано ПДЧ.

Изображение

Втория плот на това бюро го правих с нарязано ПДЧ в близкия Mr. Brigolage, обаче не ми харесва как режат (в Практикер също), а и нямат материали, машината им за кантиране била счупена и т.н.

Най-горе (близо до тавана) искам да има шкафче с две вратички, което ще излиза напред като втори етаж на старите български къщи, строени над тротоара - като това на секцията в ляво от бюрото:

Изображение

Искам да е разглобяемо. Модулите за бюрото, както и втория плот ги правих с дибли и лепило (само връзката между основния плот и горния етаж няма лепило - да може да се разглоби при евентуално преместване).

Надстройката ще продължава няколко сантиметра назад - ще се образува един отвор в задната част, през който ще минават разни кабели (така ще оползотворя няколкото сантиметра до стената зад бюрото).

Между горния шкаф и втория плот на бюрото ще има лавици във формат "за книги", но тесни - така че да има място за модулите, които направих и разбира се за монитора (поне за модула, на който слагам монитора, когато ползвам компютъра прав).

Какви крепежни елементи е добре да се ползват?

Обмислям и варианта да дам на фирмата да реши и какви крепежни елементи да се ползват, защото ако аз трябва да избирам една седмица само ще разглеждам крепежни елементи... (ADHD, Decision Paralysis).
Andri01 - майстор
"Айсберг" - по пътя за Каменар.
kalpev - специалист
С професионален съвет не бих ти помогнал, но не се стърпях да упомена, че котака е много готин в "гнезденцето" си :)
Дерзай и успех :thumbs:
vstoykov - специалист
Това е фирма "Джи и Ем" на ул."Прилеп" 74, нали? На Google Maps ме праща на едно друго място като напиша адреса - имайте го предвид (не само с този адрес - при търсене на други адреси също греши много!).

В Google Maps / Street View намерих едно място с надпис "Айсберг", предполагам, че е това.
Andri01 - майстор
Да ,в дясно по пътя,като отиваш на горе. Даваш им чертеж на плоскостите,те ти ги разкрояват и кантират, ти вече си ги събираш. Успех :)
П.С.: И да постелиш на котето там,че да спи на дъските :-D
vstoykov - специалист
По средата трябва ли да слагам подпора (като на втория плот)? Мисля да го правя без подпора. Ще бъде ли достатъчно здраво?

А гърба от същия материал (18мм ЛПДЧ) ли ще е по-добре да го направя или да сложа нещо по-тънко?

Чудя се дали да ползвам модерни крепежни елементи или да ползвам дибли, като само на някои места слагам лепило (така че да може частично да се разглобява).
vstoykov - специалист
Мисля за вариант да е почти до тавана (за да се оползотвори обема, който до сега си стоеше незапълнен):

Изображение

За вратичките не знам колко милиметра пространство да предвидя. Две вратички ще са твърде широки (и тежки) затова слагам три.

Стандартните мебели гледам, че са до два метра. Това свързано ли е с издържливостта на материала или просто продават мебели за хора, които не искат да ползват стълба за достигане на горните рафтове и шкафове? Страничните части дали ще са достатъчно здрави да издържат шкафчетата (вътре ще има и хоризонтални прегради, които не са начертани)?

Темата се отклонява в тази посока:
Как се смята издържливостта на натоварване на мебели от ПДЧ

Тема "Фирма за рязане и пробиване на ламинирано ПДЧ във Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: