• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
petkov_75 - специалист
Здравейте!С риск да получа бан ще попитам, знае ли някой от вас къде изкупуват дървен материал от черница и как вървят цените?!Дървото е над 65 годишно и взе да прави проблеми, и през почивните дни ще падне,а не ми се иска да го горя(както стана с 30 годишен орех преди години!)!Благодаря ви предварително! :prayer:
Прикачен файл:
Изображение003.jpg
Прикачен файл:
Изображение007.jpg
Прикачен файл:
Изображение008.jpg
crez - майстор
Намери сайт на бъчвари, свържи се с тях и попитай, иначе 60лв/куб дърва, за друго не става :)
ebahti - майстор
Съмнява ме че е читаво отвътре, ама ако не е изгнило- отрежи го и си остави 1 труп 2м -примерно и като изсъхне може и да се продаде :? Лично аз бих го набичил на талпи по 5 см. за маса.... :wink:
petkov_75 - специалист
ebahti написа:
Съмнява ме че е читаво отвътре, ама ако не е изгнило- отрежи го и си остави 1 труп 2м -примерно и като изсъхне може и да се продаде :? Лично аз бих го набичил на талпи по 5 см. за маса.... :wink:
За читаво - читаво е!За маса ще оставя метър от дънера и отгоре ще сложа ей този кръг или по голям! :-D
Прикачен файл:
Изображение009.jpg
Изображение009.jpg (31.83 KиБ) Видяна 6152 пъти
Е,да де!То и от ореха щяхме спалня да правим,ама изгни ей така и мина през комина, че даже още ме е яд! ](*,)
crez написа:
Намери сайт на бъчвари, свържи се с тях и попитай, иначе 60лв/куб дърва, за друго не става :)
Питах в два сайта,но никакъв отговор повече от месец!Имах познат бъчвар,но се разболя и изгубих връзка с него! :sad:
ebahti - майстор
От черница не се правят бурета-най-много да се сложи некоя дъга по желание на клиента
angelfilev - специалист
petkov_75 написа:
Здравейте!С риск да получа бан ще попитам, знае ли някой от вас къде изкупуват дървен материал от черница и как вървят цените?!Дървото е над 65 годишно и взе да прави проблеми, и през почивните дни ще падне,а не ми се иска да го горя(както стана с 30 годишен орех преди години!)!Благодаря ви предварително! :prayer:
petkov_75, мнението ми е , ако трябва да окастриш черницата, но да я оставиш. Ще се намери по-добра решение за нея, отколкото да мине през комина.
petkov_75 - специалист
Нали това казвам!Не искам да я горя, а да стане нещо полезно от нея и аз да взема някой лев за това!
Стефко - специалист
petkov_75 написа:
..За читаво - читаво е!
... :sad:
Извинявай, но това, че има листа и нови пръчки нищо не означава. От снимките виждам, че това дърво НЯМА сърцевина на 100%. Когато го отрежеш, ще видиш дали съм прав. Ако желаеш, пусни снимки на отрезите.
Ronin - специалист
Стефко написа:
petkov_75 написа:
..За читаво - читаво е!
... :sad:
Извинявай, но това, че има листа и нови пръчки нищо не означава. От снимките виждам, че това дърво НЯМА сърцевина на 100%. Когато го отрежеш, ще видиш дали съм прав. Ако желаеш, пусни снимки на отрезите.
Да разбирам ли че и на шарен боб гледаш !
Стефко - специалист
Не е шарен, а райкин боб му казват.
  • 1
  • 2

Тема "Черница?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: