Всичко за дърводелството
marmoz - специалист
Понеже скоро ще ми трябва маса,ама ми се ще да е с върящ плот,та когато доидат гости да ги пускам по "колелото",а не само "примък-отмък" ,та се замислих откъде да почна :)
Масата ще е правоъгълна ,плота кръгъл,та седя и си мисля,седя и си мисля,по едно време като осетих че само си седя :) реших да почна от въртящият плот.Взех ролетка и мернах една чиния ,горе е около 25 см дъното около 12 .Малко CAD и ето резултата:
Прикачен файл:
WMasa.jpg
Разстоянието съм го сложил 1 см м/у чиниите и засега съм се спрял на радиус около 25-28см ,че ми се ще масата да не надхвърля 70-75см ширина.
Приемам всякакви идеи и съвети :)
marmoz - специалист
Нещо такова измислих
Прикачен файл:
WMasa1.jpg

Сега ще "притърча"/с колата/ до магазина за мебелен обков да си взема "търкело" и да поразгледам за някои неща .
Даже звънах на приятелката ми да и кажа че отивам да си пооспокоя нервите с ШОПИНГ :) :) :) На нея зле и стана че при последният си купих още една фреза :-D :-D :-D
marmoz - специалист
Попрочетох за ПВЦ канта 2мм и понеже не ми се копува окантваща фреза а проблема основно е там имам 2 въпроса,ако някои може да даде съвет супер :)
1.Може ли да стане с Dremel или не?
2.Ако взема да си направя най-накрая масата за фрезата с нея ще стане ли?
ZEDYCUS - майстор
За канта ти трябва фрезер с 2мм закръгление за обрязване. 35лв струва италиански на Фройд 8мм цанга.
Щом имаш фреза си в джаза. Но и за нея трябва да приспособиш за основа някаква плоча с канал заради канта.
С дремел няма да стане. За масата ще трябва да измислиш приспособление да ти повдига детайла, за да не закача залепения кант за плота.
А с какво ще го лепиш този кант. И облепваща машина ли ще купуваш, ръчна има само за 5000лв :lol:
Става с хелмитекс, но си е играчка. Варианта разкройваща фирма с ЦНЦ фреза облмислил ли си го? Взимат горе долу по 8лв за фрезоване и толкова за лепене и обрязване на канта. :partyman:
marmoz - специалист
Ако за 16 лв ще ми резнат кръга и кантират въобще няма да се замисля,проблема е че ми се струва че ще се опитат да ми резнат главата,та затова си "връзвам гащите" . :)
ZEDYCUS написа:
За канта ти трябва фрезер с 2мм закръгление за обрязване. 35лв струва италиански на Фройд 8мм цанга.
ZEDYCUS мерси за информацията къде ли не търсих фрезер с 2мм закръгление :)
ZEDYCUS - майстор
8 лв е цена на линеен метър. Повече ще излезе, но спестяваш доста главоболия и разходи, друг е въпроса ако правиш и други работи не само масата,за да ти се изплати вложеното. :partyman:
marmoz - специалист
С масата мислех да започна че е по лесничка :)После една холна секцика :) Гардероба е готов/на план с размери ,купени механизми сглобки,крачета липсва ПДЧто :) /
ZEDYCUS - майстор
Пдч не липсва, ма е в магазина. :-D
marmoz - специалист
То ПДЧто лесно може да доиде в къщи ама работната сред е много "замърсена" /отесняла/ .То ал.профили то машини то инструменти,та затова засега копувам само механизмите и дреболиите,че кога ли ще разчистя да докарам и листовете... :)

Тема "Направа на маса с въртящ плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: