Всичко за дърводелството
Иван Златев - специалист
Трябва ми идея как мога да направя цилиндър от квадратна летвичка,без струг,оберфреза... и други професионални инструменти,мисля мисля и не се сещам как мога да го направя,по какъв начин
EDI - майстор
Колко е Ф-то.По-добре е да си купиш готови, много стъргане ще има и няма да можеш да ги докараш добре.
sstefanov - майстор
Хващаш я в патронника на бормашината и с клещи с назъбени челюсти и/или шкурка.
Иван Златев - специалист
и аз мислих за бормашината но са ми нужни по големи Ф-та 20,30,35 (от 20 до 40 грубо казано) а къде се продават готови
EDI - майстор
В БАУМАКС съм виждал, но не знам какви Ф има, трябва да провериш.
shotik - майстор
Ако имаш ренде,всеки ъгъл минаваш и става осмоъгълник,опитваш същото с тях и ще стане 16-тоъгълник и сега вече с пила,шкурка или цикла изглаждаш към кръгово сечение.Едва ли ще стане така ,както ако се прави на дърводелски струг на ръка,но може да се опита.
profesionalist_wood - майстор
Слагаш флашката на менгемето,пъхаш квадратната летвичка в патронника на бормашината и я мушкаш в кръглата дупка на флашката и пускаш машината на високи обороти :lol: лесно е
shotik - майстор
Иван Златев написа:
и аз мислих за бормашината но са ми нужни по големи Ф-та 20,30,35 (от 20 до 40 грубо казано) а къде се продават готови
profesionalist_wood написа:
Слагаш флашката на менгемето,пъхаш квадратната летвичка в патронника на бормашината и я мушкаш в кръглата дупка на флашката и пускаш машината на високи обороти :lol: лесно е
Това става ,но ако може да се стегне във патроника,както се правена преди години дибли Ф8-Ф10 мм,за тези големи диаметри ще е трудно, а и дали има такива флашки в наличност колегата ?
Иван Златев - специалист
аз плашка ще намеря но патронника ми е до Ф13 и нестава
mmetodiev - специалист
В бриколаж, практикер има струговани дръжки за градински инструменти, доколкото съм запомнил с разни диаметри.
Иза лопати.

Тема "как да закръгля квадратна летвичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: