• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте, майстори!

Имам голямо желание да си направя беседка в двора... измислил съм формата, но нямам никаква идея от къде да почна. Вероятно ще трябва да си купя инструменити и материали.
Инструмени имам само основните: винтоверт, бормашина, вибро-шлайф, зеге и един малък циркуляр. Вероятно ще ми трябват и други... голям циркуляр, абрихт и т.н. но не мога да преценя колко големи трабява да купя.

Относно материалите нямам никаква представа къде и какво да търся /за София става дума/.

Бих се радвал ако споделите опит. И ако можете да ме ориентирате колко ще ми стурва тази авантюра - за беседка 3х3 м става дума.

ПС. Миналото лято се хванах да си направя соларна система и от планирани 2000-2500 лв. ми излезна 4500 лв., но съм много доволен. Ако някой се интересува мога да споделя опит.
monilan - специалист
Ако си в западната част на София, мога да те ориентирам към един склад за дървен материал. А колко ще излезе начинанието ти, зависи от конструкцията която си замислил. Относно инструментите, мисля че имаш всичко най необходимо. Ако няма да ползваш постоянно абрихт и по натам, няма смисъл да си го взимаш, по добре готови рендосани дъски да използваш.
sreky - специалист
Колега,първо няколко препоръки,ако не смяташ да се занимаваш професионално с дърводелство нямаш нужда да купуваш тези машини,може би само една пендола и си готов.Не знам къде в София има фабрики за дървен матерял,тук някой от колегите ще трябва да помогне.Матеряли за беседката,ако имаш финансовата възможност-греди,за да няма измятане и напукване от слепен матерял,обезчепена ламперия и стуговани балюстри-ръкохватки и парапети също могат да ти направят,а ако не виждал съм заготовки в големите магазини,Практикер,Бриколаж и др.Останалото е желание и малко практични умения по дърводелство,Успех и много весели моменти след като завършиш проекта
пишман_майстор - майстор
Който не е опитал ,той не се е справил :) със сигурност в нета има клипчета с конструкция и ако и фантазията е налице , ще стане беседката . Единствено както и колегата преди мен спомена- един потапящ циркуляр няма да е никак излишен ,дори и за в бъдеще ,един то най-често ползваните дърв. инструменти е. Обаче инвестирай в малко по-качествен модел .С негова помощ проекта ще е изпълним на 101% ( е и паричките де :-D )
jekasus - майстор
Dikovec написа:
Инструмени имам само основните: винтоверт, бормашина, вибро-шлайф, зеге и един малък циркуляр. Вероятно ще ми трябват и други... голям циркуляр, абрихт и т.н. но не мога да преценя колко големи трабява да купя.

беседка 3х3 м става дума.
И с един трион ще стане беседката, така че имаш инструментите :-D
Dikovec написа:
Миналото лято се хванах да си направя соларна система и от планирани 2000-2500 лв. ми излезна 4500 лв., но съм много доволен. Ако някой се интересува мога да споделя опит
Ако беше наобратно, щях да питам :-D
ZEDYCUS - майстор
Не забравяй да си вземеш електрическо ръчно ренде. Не ти трябва голям абрихт. Има евтин на Бъджет или Байкал от Ловешките подаръци.
Благодаря на вскички за насочващите отговори. Вероятно ще си взема поне потапящ циркуляр... дори и да не се занимавам повече с дърводелство за мен няма грешна инвестиция когато се купува инструмент.
monilan написа:
Ако си в западната част на София, мога да те ориентирам към един склад за дървен материал. А колко ще излезе начинанието ти, зависи от конструкцията която си замислил...

В юго-западнта съм (Бъкстон), така че казвай:) Иначе очакваните разходи ме интересуват само в порядък 1000-2000-3000?
jekasus написа:
Dikovec написа:
Миналото лято се хванах да си направя соларна система и от планирани 2000-2500 лв. ми излезна 4500 лв., но съм много доволен. Ако някой се интересува мога да споделя опит
Ако беше наобратно, щях да питам :-D
Ха-ха хвана ме... бих дал съвети и как да не ти излезне толкова много:)
Можете ли да ми препоръчате и добър магазин за инструменти... за сега съм се насочил към Киров.
sreky - специалист
Dikovec написа:
Можете ли да ми препоръчате и добър магазин за инструменти... за сега съм се насочил към Киров.
Може би ако споделиш какъв инструмент ти трябва ще сме по полезни-Киров-Бош ще намериш добра пробивна техника,лазерни нивелири,зегета и винтоверти,но ако питаш за герунг циркуляр и си се насочил в този ценови клас бих ти препоръчал Макита или ДеВалт

А пък ако имаш и парите и мерака виж Макита lh 1040,или Бош GTM12
  • 1
  • 2

Тема "Необходми материали и инструменти за направа на беседка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: