Всичко за дърводелството
dimitrova_k - специалист
Здравейте! С приятел направихме гардероба, но малко сгрешихме с размера на вратите и искаме да намалим отгоре височината, казвам отгоре, тъй като е с профили от двете страна на всяка една врата. Трябва да се намали само с 8мм. А фирмата, откъдето взехме плоскостите, ни отказа да ги реже заради наличието на профилите :sad: Отрязахме с 8 мм понадолу профилите и сега остана само пдч-то да ги отрежем. Въпросът ми е с прободния трион ще стане ли гладко? Има ли друг вариант? Иначе намерих под наем циркуляр от Киров, но 8мм е много малко и сигурно ще стане някоя беля. От Пловдив съм и спешно ми трябва да се справя с този проблем.
todor_tsanov - специалист
може и с фреза с челен фрезер
monilan - специалист
Може и със зеге, макар че ме съмнява среза да не стане под лек ъгъл. Ако профилите припокриват част от пдч-то и мястото на рязане няма да се вижда, то го пробвайте и така.
miliad - майстор
Ако среза се крие от горната релса може и със зъби да изгрезете. :-D
Иначе ръчен циркуляр с подходящ диск-бързо и чисто,оберфреза-бавно и чисто,зеге-по добре от зъбите.
dimitrova_k - специалист
:yawinkle: Всичко е наред с вратите, рязахме с прободния трион с нов нож, насочен надолу :tonqe:

Тема "Спешно се нуждая от помощ за плъзгащите врати за гардероба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: