Намерих си накрая достатъчно твърда дървесина с необходимите ми размери. Сибирска лиственица, 120х22х3300 е. Къде могат да ми я фрезоват. Търся цех или в района на Военна рампа или на Дървеница-Дианабад-Мусагеница.
Всичко за дърводелството
ribnikolaevi
- майстор
49 мнения в "Фрезоване на подпрозоречен перваз"
ribnikolaevi
- майстор
Опаа, намерих и една на талпи, излиза по-евтино, но трябва да се набичат, защото са 50-65 мм.
ribnikolaevi
- майстор
JAF - Мусачево, 1420 лв/м3 без ДДС.
ribnikolaevi
- майстор
Сибирската лиственица и канадският червен кедър имат много устойчива дървесина. Но не намерх размери на кедъра, трябваше да отида на перваз тип паркет, обаче не ме кефи.
Между другото с какъв лак да си ги лакирам тия первазчета? Мога ли да се справя сам в домашни условия, или си трябва цех?
Между другото с какъв лак да си ги лакирам тия первазчета? Мога ли да се справя сам в домашни условия, или си трябва цех?
EDI
- майстор
Вярна е, и аз съм чел, че пилони във Венеция са от сибирска лиственица, които вече сотици години не са мръднали.Това чудо явно не гние, то и чама е така донякъде, ама лиственицата е върха.
Отиди някъде да ти ги набичаш и шлайфат на размер, у дома ми се струва, че ше е трудна работа.Иначе лак на водна основа, ще ти препоръчам на ДУФА, имам лакирани от преди 3-4 години дървени неща - колони на навеса, кашпи и други, които са навън и до сега не са мръднали.
Отиди някъде да ти ги набичаш и шлайфат на размер, у дома ми се струва, че ше е трудна работа.Иначе лак на водна основа, ще ти препоръчам на ДУФА, имам лакирани от преди 3-4 години дървени неща - колони на навеса, кашпи и други, които са навън и до сега не са мръднали.
ribnikolaevi
- майстор
Още не съм купил материала за первазите. Ако някой има мнение за това кое дърво е подходящо - нека пише, че вече ще купувам. Целта ми е да бъде от една дъска (да няма фуги-снаждания) и да е от твърда и устойчива дървесина. Максималния размер, който търся е дължина 2,5 метра, ширина 16-18 см.
Това, което ме колебае е наличието на канадския червен кедър. Може да има и други подходящи дървесни видове.
Това, което ме колебае е наличието на канадския червен кедър. Може да има и други подходящи дървесни видове.
Последна промяна от ribnikolaevi на чет яну 27, 2011 8:47 am, променено общо 1 път.
crez
- майстор
torbalan написа:всичко това, дето пише в тазистатия вярно ли е?Всичко е вярно. Лиственицата бива два вида, сибирска и европейска. Европейска можеш да видиш в София в Борисовата градина. Това и единственото иглолистно на което иглите падат през есента и пролет му растат нови. Единственото природно импрегнирано дърво, нищо не го яде, много трудно гние, като е сухо е с твърдоста на дъба. Има текстура близка до ореховата. Цвета е червеникаво-кафяв. Има прекрасно сцепление с гумата. Колостадиона в Крилатское в Русия е от лиственица и е най-бързата писта. Много скъпа дървесина, расте много бавно и масивите с нея са в ограничено количество.
Тема "Фрезоване на подпрозоречен перваз" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература