Всичко за дърводелството
cybersas - специалист
Уф, голям проблем имам - ако някой даде акъл ще е добре.

Интериорна, китайска врата (http://www.vidov-commerce.com/wp-conten ... image1.png)

Трябва да я среща с 2 см отдолу (лепят се плочки).

Проблема е, че имам само Блек и Декер ръчен циркуляр без подрезвач (ако разбирам правилно) и същия "нащърбва" ако режа откъм лице на нещото за рязане. Очевидно вратата има само две лица. Как да постъпя? Ако залепя хартиена лента и режа през нея - ще помогне ли? Ако я режа на два пъти (и от двете страни) на по 50% от дебелината?

Всякакви съвети са добре дошли, много благодаря за което.
VLADO66 - майстор
Подрязвал съм подобна врата с флекс-трябва да сложиш една летва и да я стегнеш за водач иначе трябва да имаш много точна ръка.Отдолу трябва да намажеш хубаво със силикон след като я подрежеш.
cybersas - специалист
VLADO66 написа:
Подрязвал съм подобна врата с флекс-трябва да сложиш една летва и да я стегнеш за водач иначе трябва да имаш много точна ръка.Отдолу трябва да намажеш хубаво със силикон след като я подрежеш.
Ти ме уби! Вместо с циркуляра с флекс?! Хубаво - с какъв диск - за дърво - нащърбен - че той циркуляра е с по-добър? Има си и водач естествено?!
VLADO66 - майстор
cybersas написа:
VLADO66 написа:
Ти ме уби! Вместо с циркуляра с флекс?! Хубаво - с какъв диск - за дърво - нащърбен - че той циркуляра е с по-добър? Има си и водач естествено?!
Флекса се върти с два пъти по-високи обороти.Нямах под ръка диск за неметал и ползвах за метал,пушляви яко :)
cybersas - специалист
Ще взема по твойта схема да отнема само от слоя с фурнира с флексата и после с циркуляра в прореза - така си мисля ще стане най-добре?
VLADO66 - майстор
cybersas написа:
Ще взема по твойта схема да отнема само от слоя с фурнира с флексата и после с циркуляра в прореза - така си мисля ще стане най-добре?
Тогава вземи тънък диск за шлайфане.
marmoz - специалист
Ама имаи на предвид,че с флекса яко смърди и дими,ако има как я режи на открито и проветриво място :)
cybersas - специалист
Да бе - на двора ще я правя таз работа - да пуши колко иска :) Имам диск за Инокс - по-тънък - нямам. А и това ще е за сега - малко улейче с флекса и по него - с циркуляра
griffin - майстор
Колега направи два прореза, първия пас пусни циркуляра да задълбае 1-2 мм в плоскостта все едно имаш подрезвач, втория пас пусни циркуляра да среже вратата до цялата дебелина. Добре е да си монтираш летва с две стеги за да може по лесно да водиш циркуляра. Ако имаш диск с повечко зъби може да ползваш него той прави по чисти срезове но не знам дали имаш. Повечето циркуляри се продават с дискове с 12-20 зъба :-). Огледай по железариите бях си намерил 160-ка диск с видиеви пластини за 10 лв. с пръстени за редукция на централния отвор даже. Иначе това е метода като нямаш подрезвач просто правиш два паса :-) повече работа :-).
ebahti - майстор
Режи през хартиено тиксо,аз мойте ги отрязах перфектно на циркуляра.После свали летвата и я сложи обратно м/у панелите

Тема "Подрязване на китайска врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: