Всичко за дърводелството
markov_75 - специалист
Здравейте!Направих тази ограда да разделя двора,но не знам как да завърша коловете.На една от снимките направих един елемент от греда 5/10см,но май не се връзва да я слагам на всеки кол.Исках да направя от дъски малко покривче за всяка греда,но не мога да да нецеля правилния ъгъл на сряза за да се образува квадрат в основата на покривчето Друг вариант бе да направя по цялата дължина на оградата покрив от керемиди,но пък жената не иска тоя вариант.Трябва да е някакъв декоративен елемент на всеки кол.Дайте някакво предложение че нищо не ми идва на ум.

Прикачен файл

Снимки0059.jpg

Прикачен файл

Снимки0058.jpg

Прикачен файл

Снимки0055.jpg
Бате Иво - напреднал
Малко е играчка,ама ако заострищ колове и заковеш две дъски-тип двускатен покрив.Иначе друг вариант е някакви струговани фигури.
housedoktor - майстор
Добра идея е заострянето,така не се задържа вода в най-уязвимата част на гредата С капаци е по-красиво обаче.Правя капаците от подходяща по размер дъска ,нарязвам ги с пендулата на необходимата ширина. Разпробивам в под шаблон глухи отвори за 2 дибли фи 10или 8 .После ги обработвам по ръбовете с оберфрезата .По- удобно е на стационарно монтирана оберфреза (на маса).Ако не на парче дърво се пробиват дупки на местата на диблите и готовият капак се поставя там по време на фрезоването. Естествено може и обратно,ако ти е по удобно.-фрезоваш елемента и го отрязваш после от дъската .Можеш и да поставиш струговани капаци,те са много красиви.

Прикачен файл

images (6).jpg
images (6).jpg (3.02 KиБ) Видяна 2937 пъти

Прикачен файл

images (5).jpg
images (5).jpg (3.64 KиБ) Видяна 2937 пъти

Прикачен файл

images (2).jpg
images (2).jpg (3.12 KиБ) Видяна 2937 пъти
Последна промяна от housedoktor на пет мар 29, 2013 5:23 pm, променено общо 1 път.
markov_75 - специалист
Тази първата снимка ми хареса,май някоя талпа ще ми свърши работа,това не ми е идвало на акъла :?

Тема "Идеи за завършек на ограда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: