Всичко за дърводелството
Здравейте,
от скоро съм собственик на къща и искам да си пооправя самичък дограмата и вратите в цялата къща.
Дограмата е стара, не е много изметната, но има малко нужда.
Бихте ли ме посъветвали с какви инструменти и как бих могъл да постигна желания ефект?
Искам да монтирам и уплътнения на всички прозорци и врати, за да се затварят по меко и да са по-безшумни, също бих се радвал на съвет как би станало най-ефективно закрепяне на уплътненията и какви да взема.

Не искам да търся услугите на дърводелец, защото прозорците са много и не си заслужава да давам много пари, като евентуално след година-две може би ще ги подменя с ПВЦ или Дърво със стъклопакет (когато има финанси за цялата къща..)

Благодаря и поздрави,
Веселин
nikolson - майстор
Здравей и честито за новата къща.
Това е една от най-тегавите работи. По измятането нищо не може да се направи. За освежаването трябва да се въоръжиш с виброшлайф и шкурка. Може и на ръка, но си е трудоемка работа, а и виброто е нужен инструмент за домашния майстор. Съветвам те да вземеш едра шкурка, напр. Р40, Р60, и да прешлайфаш боята до здраво. Не те съветвам да се опитваш до дърво, защото аз се вкарах в тоя филм и никога няма да повторя. За са получиш задоволителен резултат..., по-добре недей. Ако крилата се затварят трудно, вложи повечко усилия да намалиш там където опира. Ако има язви-откършени места, паднали чепове и др. можеш да китнеш, или да изхраниш със смес от лепило(ПВА) и стърготини. Гледай да загладиш повърхностите добре. След това боя, съхнене, прешлайфане с по-ситна шкурка, втори слой. Уплътнения:
http://www.gomaplast-bg.com/Goma_produc ... ma_BG.html
Има ги по магазините, разбира се и от други производители. Олепилени са. :partyman:
EDI - майстор
Може и по прогонването да поработиш.Едно ренде римсовик - като това http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=3468 и лека полека на ръчичка, докато се напаснат.Труд си е, но ще подобри положението.
niki_91s - напреднал
Здравейте!Аз също поправях стара дограма поради липса на винансови средства,напражих я по следния начин:
1-сваляне на стария маджун и махане на стъклата
2-сваляне на старата боя,за целта исползвах шпатола и газова горелка
3-след свалянето на боята(до дърво) с кит запълних някои дупчици и неравности,след което минах 1 ръка със шкурка Р180
4-прозорците които са със тераса и врата ги затворих след като им сложих силикон и с по 2 видий в горния и долния край
5-следва боядисване (2 ръце) след което с финна шкурка се минава за да се премахнат неравностите(ако има такива)
6-финална последна ръка боя
7-слагане на стъклата, като за целта исползвах прозрачен силикон вместо маджун и пирончета,приляга отлично на ддеформирани крила
8-лепене на вратите и прозорците който се отварят с изолационни ленти(имаги във всяка железария)
Стана прекрасно и свежо.Успех!!!

Тема "Прогонване - чамова дограма и врати, монтиране на уплътнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: