Всичко за дърводелството
xnikolanx - напреднал
Здравейте! Скоро ще отварям зеленчуково магазинче и вместода купувам стелажи ми се ще да си ги направя сам. Да ги изплета от нещо като бамбук или нещо подобно. Дайте идея за подходящо растение и как се плете? Както има примерно плетени столове, кошници, сещате се :)
stancho123 - специалист
Бамбук съм виждал да расте до пътя E79 към Петрич отстрани има бамбук дебел.
Иначе от бриколажа можеш да си вземеш ,ама не знам с плетене колко здраво може да стане ,може би е по-добре да се направи бамбук и отгоре рапиди с винтове и такива неща и отгоре да се наплете за да се скрие.
Ходи до бриколажа или някой друг в който продават бамбук и творчество много. :)
xnikolanx - напреднал
stancho123 написа:
Бамбук съм виждал да расте до пътя E79 към Петрич отстрани има бамбук дебел.
Иначе от бриколажа можеш да си вземеш ,ама не знам с плетене колко здраво може да стане ,може би е по-добре да се направи бамбук и отгоре рапиди с винтове и такива неща и отгоре да се наплете за да се скрие.
Ходи до бриколажа или някой друг в който продават бамбук и творчество много. :)
Дотук добре а как се плете ? :D
xnikolanx - напреднал
shotik написа:
http://www.youtube.com/watch?v=YFzbMGzSDK8

Плетене на ратан/ракита/ и др.
Човече велик си! Мн благодаря! А от необработен бамбук/ратан ако почна да плета ще се получи ли здрав стабилен стелаж или не? Трябва ли бамбука примерно да изсъхне или още прясно одрязан мога да го плета а той после да си съхне.. ?
shotik - майстор
Пресно отрезан бамбук или ратан ще се плете по-лесно ,защото е гъвкав,като изсъхне ще е трудно.
xnikolanx - напреднал
shotik написа:
Пресно отрезан бамбук или ратан ще се плете по-лесно ,защото е гъвкав,като изсъхне ще е трудно.
Има логика, благодаря :)
caffe_88 - специалист
доста ефектно едно такова плетиво колко време ще изтрае преди да се подмени и направи друго да речем от ракита/
shotik - майстор
caffe_88 написа:
доста ефектно едно такова плетиво колко време ще изтрае преди да се подмени и направи друго да речем от ракита/
Зависи от стопанина за какво и как го ползва и пази, има столове и маси на 100 години от ратан/ракита/.

Тема "Плетени стелажи. можеби от бамбук? или нещо подобно.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: